Volkswagen Golf IV: temperatuursensor vervangen golf 4 fsi

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: fsi 1.6

Hoi forum ik wil mn temp.sensor vervangen mijn vraag is of dat zelf te doen is en kan iemand mij vertellen waar hij precies zit.Alvast bedankt.Gr peter golf 4 fsi 2003,benzine.

peter192

Geplaatst door peter192 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

welke wil je vervangen

peter192 (0), 14 jaar geleden

Die met vier aansluitpennetjes.

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

die zit rechts naast de cilinderkop in de koelflens is wel te doen zorg ervoor dat de motor is afgekoeld dop even losdraaien van expansievat dat echt de druk eraf is dan zit de sensor vast met een borgklem haal deze los sensor eruit halen zorg er wel voor dat de oude afdichtring er ook uit is sensor met nieuwe afdichtring plaatsen en koelsysteem afvullen met g12 koelvloeistof (bij dealer te verkrijgen ook wel bij automaterialenzaken ) tot max.markering even een paar kilometer rijden motor laten afkoelen en kijken of de koelvloeistof op pijl is en zonodig bijvullen

het is wel even weten hoe je de stekker van de sensor haalt die wil wel stuk bij onkunde

eventueel even bij de garage aan voor een demonstratie is beter dan frustratie

gr.marco

peter192 (0), 14 jaar geleden

Beste marco hartelijk bedankt voor je uitgebreide uitleg hij zit tussen een paar slangen weggestopt ik hoop dat het me gaat lukken.het lijkt me inderdaad beter eerst de voeler eruit en dan pas de stekker eraf halen is het niet.Nog een vraagje stroomt er veel koelvloeistofweg?Bedankt nogmaaals.GR.Peter.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als je die andere sensor bij de hand hebt en hem snel overzet,dus de oude eruit halen,en de nieuwe snel erin zetten..zo verlies je het minst.

Gr Stefan

peter192 (0), 14 jaar geleden

Oke stefan bedankt ,Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.