Volkswagen Golf IV: temperatuurwaarde G62 te hoog??

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8Turbo 150pk AUM

ik lees met VCDS een waarde uit van de koelvoeistoftemperatuur G62 waarde bij warme motor steeds rond de 100 graden, de meter in de auto staat netjes op 90 graden , de termostaat is nog vrij nieuw zou met 88 open moeten gaan. is deze waarde normaal en waarom geeft de temp metr dan 90 aan?? de ventilator van de radiateur springt netjes aan na een tijdje stationair draaien.

A3TFSI

Geplaatst door A3TFSI (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 13 jaar geleden

Peter,

Om de 1 of andere reden blijven de temperatuurmeters bij vw altijd rond de 90 hangen ook als je file rijd, de vraag bij jou is of je het rijdend of stiltaand gecontroleerd hebt.

gr john

A3TFSI (0), 13 jaar geleden

John,

rijdens of stilstaand maakt niks uit blijft steeds rond de 100 hangen in VCDS maar de meter blijft netjes op 90 sensor defect??? ik vind de waarde zo hoog?? geen foutmeldingen verder en loopt prima ik heb effe gekeken in etka de thermostaat staat bij 87/102C

Audidriver73 (0) PRO, 13 jaar geleden

Denk dat je inderdaad sensor moet vervangen, zit er nu een groene in ? Dit zijn namelijk de laatste types die niet meer zo snel defect zouden mogen gaan.

A3TFSI (0), 13 jaar geleden

sensor vervangen nu ok,bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.