Volkswagen golf 1.6 16v: tempratuurmeter doet raar

Bouwjaar: 2000

Hallo,
Ik heb het volgende probleem:
Als ik s´morgens weg rij loopt mijn tempratuurmeter normaal naar de 90graden en als ik 20km gereden heb op de autosnelweg en dan eraf ga en de provincialeweg op rij dan zakt de tempratuur tussen de 70 80 graden en als ik stil sta wil hij 90graden toe en dan zakt hij weer terug tussen 70 80graden.Savond heb ik er geen last van dan blijft hij gewoon op de 90graden staan.
Maar ik heb vorige week de onderplaat vervangen door een langere een van een tdi.Dit heb ik gedaan omdat ik vorige week stil kwam te staan met de auto doordat de toerentalsensor weigerde door vocht door de hevige regen val.Met de kortere onderplaat heb ik er geen last van gehad.Heeft het hier iets mee temaken of is het een ander probleem.

M.V.G Raymond Hofste

raymond_hoste

Geplaatst door raymond_hoste (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

zet die korte er dan weer onder als het dan over is weet je wat het is

raymond_hoste (0), 19 jaar geleden

Hallo,
Ik heb nu geen last weer gehad.De lange onderplaat zit er nog steeds onder,maar wat is nu de oorzaak van het schommelen van de tempratuurmeter?Daar ben ik nu wel erg benieuwd naar.Kan het niet in het instrumentenpaneel zitten?Volgens mij kan het niet aan die plaat liggen anders had hij warmer moeten worden omdat het onder helemaal afgesloten is.Maar hoe wordt de tempratuurmeter in het instrumentenpaneel bediend door een motortje of door een weerstand.

M.V.G raymond Hofste

raymond_hoste (0), 19 jaar geleden

Hallo,
Het probleem is opgelost.Het was de koelvloeistoftempratuursensor voor de computer.Instrumentenpaneel getest en die was goed zat ook geen foutcodes in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.