Volkswagen Golf 1997: teveel olie

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900

Hallo, enige weken geleden heb ik bij de Kwikfit olie laten verversen incl. olie filter (5w40), ze hebben 5 liter bijgevuld. nu hoorde ik vandaag bij de Brezan dat er maar 4.5.liter olie in hoeft,ze adviseerde mij om even terug te gaan en wat olie af te laten, terug bij de Kwikfit hebben ze olie gepeilt (gelijk toen de motor uit stond) en zeiden dat er niks aan de hand was omdat het peil niet boven het max uit kwam, ik zij dat als ik thuis peil met koude moter dit wel het geval is.volgens hun moet je met warme moter peilen, en dat die halve liter te veel geen kwaad kan, over 3 weken vertrek ik op vakantie richting Tsjechie en moet(mag) dus een aardig stukje op de Duitse autobahn toeren. Graag advies.

pauluz8642

Geplaatst door pauluz8642 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Rene9571 (0), 19 jaar geleden

Fout!! Olie altijd peilen met koude motor en mag beslist niet boven max uitkomen anders heette het ook geen max? Indien dit wel het geval is heb je kans op mtorschade. Rene

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Paul,
Het te veel aan olie moet er uit,als het in het luchtfilter terecht komt via de caterventilatie beschadigt de katalysator.
En olie moet uiteraard met koude motor worden gepeild.

Hans

pauluz8642 (0), 19 jaar geleden

Hallo, ik heb nog even gekeken waar de olie precies staat op de peilstok.hij staat boven aan de knik op de peilstok. op de peilstok is enige milimeters boven de knik een dun lijntje aan gebracht is dit het uiterste maximum?

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb je een gearceerd gedeelte tussen de 2 knikken dan is de bovenkant van dat gearceerde deel het maximum. Heb je dat niet dan is de bovenste knik het maximum.

Een te hoog oliepeil kan de motor op hol laten slaan, zo erg zelfs dat hij door de koppeling heen trekt!

pauluz8642 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, ik heb inderdaad tussen de 2 knikken een gearceerd gedeelte zitten, het peil staat dus eigenlijk veel te hoog, ik ga morgen gelijk terug naar die koekenbakkers!!

H&k (0), 19 jaar geleden

Persoonlijk zou ik zelf die olie eruit halen, en ze niet eens meer aan mijn auto laten komen.....
Ga eens naar de functie zoeken op deze site en zoek naar kwik-fit.
Neem wel eerst een rustgevend pilletje....

pauluz8642 (0), 19 jaar geleden

hallo,
Ik heb het enquete formulier van kwik fit ingevuld, en ben teruggebeld geworden door hun.na het probleem uitgelegd te hebben gaven ze mij gelijk en ze zouden het bij het betreffende filiaal aan geven. enige dagen later kreeg ik een tegoed bon van 25 euro. toch netjes dacht ik zo...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.