373 bezoekers online

Volkswagen Golf IV: Tijdens rijden brand gloeispiraal (Geen uitlees fout)

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

Sinds afgelopen week gaat mijn gloeispiraal spontaan even branden tijdens het rijden. Niet rielekst als je 120km/u rijdt. Helaas gebeurt het ook als ik de auto wil starten. Dan slaat hij af en gaat het olielampje branden. Ik heb de olie gecontroleerd en die was prima. Verder heb ik hem ook laten uitlezen, maar hier kwam geen fout uit naar voren.

Er werd mij ten eerste verteld dat het niet de remlichtschakelaar is, zoals elders op dit forum is gemeld. Nu denkt men dat het de brandstof pomp zou kunnen zijn, maar dat is niet zeker. Heeft iemand dit ook al eens mee gemaakt en een oplossing gevonden? Bovendien is het vervangen van de brandstof pomp nog al duur en dat vind ik het niet meer waard.

Ten tweede werd mij verteld, dat de brandstofpomp misschien gesmeerd moet worden, dus dat ik er maar een liter olie bij moet gooien vlak voor het tanken. Nu durf ik dat niet zo direkt aan, maar als iemand hier positive ervaringen mee heeft die het probleem oplossen, dan wil ik het wel proberen.

Alvast Bedankt

Henry

hslootbeek

Geplaatst door hslootbeek , lid sinds 9 jaar geleden

3 Reacties

carmania2000 PRO, 9 jaar geleden

relais 109 eens laten controleren. Bij de dealer weten ze wel wat je dan bedoeld

hslootbeek, 9 jaar geleden

Tnx, ik heb zojuist de relais vervangen en hij lijkt weer gewoon te starten, maar morgen weten we het zeker. Het relais kostte 18 euri bij de dealer. Ik moet wel zeggen het is wel een gedoe om hem te vervangen. Zeg maar zo een 45 minuten. Al denk ik dat het een volgende keer sneller kan, als je weet in welke volgorde je het een en ander moet verwijderen. Daarom hieronder even een korte handleiding voor een ander die hem wil vervangen, gelijkwaarding aan mijn model:
1. Verwijder de kap rondom de zekeringen kast door de rechterkant naar je toe te trekken.
2. Verwijder de kap links/onder je je stuur (3x tork schroef)
3. Vervang het Relais (achter de zekeringen kast en onder het stuur.

Henry

hslootbeek, 9 jaar geleden

Nu een week verder, nog steeds geen problemen. Blijkbaar was het vervangen van Relais 109 de oplossings. Bedankt voor de oplossing Carmania2000

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.