Volkswagen Passat: tik motor VR5

Bouwjaar: 1999

Heb een vervelende tik. Zijn niet de hydraulische klepstoters, die zijn vernieuwd. Ergens gelezen (VR6) dat het de vacuumpomp van de rembekrachtiging zou kunnen zijn. Heeft een VR5 deze vacuumpomp. Is toch voor diesels?

Ron10283

Geplaatst door Ron10283 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

corradog60 (0), 18 jaar geleden

ik weet niet hoeveel km de auto heeft gelopen, en of ie altijd tikt. die van ons passat v5 2002 had het ook ...alleen met koude start, bleek dat de airco pomp kapot was. Hij ratelde heel hard.

Ron10283 (0), 18 jaar geleden

heeft 194000 gereden en tikt (hard) de hele tijd. Loopt ook mee met het toerental.

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

gebroken klepveer?

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

V5 heeft ook die vacuumpomp van de VR6, blokken zijn op een zuiger na identiek.... Deze pompen kunnen geluid gaan maken, hoef je je niet echt druk om te maken trouwens. Vacuumpomp is dus niet alleen voor diesel......

Maar, het zou ook kunnen dat je distributiekettingen en of geleiders aan vervanging toe zijn.... Als je dit overweegt laat dan ook de koppeling meteen doen, die moet n.l. toch gedemonteerd worden voor deze klus.

Zou ook nog kunnen dat deze auto een 2 massa vliegwiel heeft, die kunnen ook gaan rammelen.

Ron10283 (0), 18 jaar geleden

Tot nu toe allemaal alvast bedankt voor de reacties. Ga dit doorsturen aan de (geen VW)garage. Zo zie je maar: auto rijdt heerlijk maar als je iets krijgt met "zeldzame" motoren dan wordt het moeilijk.
Gr. Ron

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.