Volkswagen Passat: Uitdaging voor VW monteurs!!!

Bouwjaar: 2005

Het volgende is het geval bij mijn auto:
Ik heb een volkswagen passat 1.9 tdi (90PK) bj 97, ik heb sins een tijdje een foutmelding in mijn KM stand scherm er staat bij de Km stand een code 871 en daaronder staat "FAIL". Bij de dealer geweest en deze gaf heeft gecontroleerd en gezegd dat het instrumenten paneel vervangen moest worden. zo gezegd zo gedaan, maar na het vervangen van het instrumenten paneel treedt ineens de startblokkering in werking. De sleutels hebben ze herhaaldelijk laten inleren maar het starten van de auto gaat een half uurtje goed en daarna treedt de startblokkering in werking. ze hebben zelfs een ander instrumenten paneel en een andere sleutel geprobeerd maar zonder resultaat. Maar bij het oorspronkelijke instrumenten paneel is er niets aan de hand en kan de auto gestart worden. De dealer weet het niet meer en zou bij de importeur om raad vragen maar ik zit nu dus met een enorm probleem wie kan me hierbij helpen??? Ik zal je heel dankbaar zijn!

J.E.

Geplaatst door J.E. (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Guido Priemus (0) PRO, 18 jaar geleden

Passat uit '97 is IMMO2. Hebben ze bij de dealer ook het regelapparaat van de motor gereset? Da's ook nodig bij IMMO2.
01-Motor, 10-Aanpassen, Kanaal 00 kiezen en bewaren. De ECU communiceert dan met het nieuwe instrumentenpaneel.

Groet,

Guido Priemus

J.E. (0), 18 jaar geleden

Guido het gekke is dat bij het nieuwe instrumentenpaneeel de auto voor een half uur het goed doet en er niets aan de hand blijkt te zijn. laat je de auto een tijdje staan (volgens dealer een 1/2 uur) dan kun je de auto vervolgens niet meer starten en treedt de startblokkering in werking.

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

wisselcode

J.E. (0), 18 jaar geleden

john, Hoe bedoel je?

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

dat houd in dat de wegrijblokkering regelmatig van code veranderd en dan heb je de zelfde symptomen als bij jou. je moet dan sleutels hebben voor wisselcode.ps staat er een w op de sleutelbaard?

J.E. (0), 18 jaar geleden

waar zit de sleutelbaard???

Guido Priemus (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat is dat metalen stokje dat je in het slot steekt :)

J.E. (0), 18 jaar geleden

Nee er staat HAA maar geen W

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

dan zou ik maar andere sleutels scoren met een w erop en opnieuw laten inlezen. naar alle waarschijnlijkheid is je probleem dan opgelost. suc6 john

J.E. (0), 18 jaar geleden

John het oude paneel dat ik nu heb werkt dus zonder wisselcode, kan dat dan wel vervangen worden door het nieuwe paneel (dat een wisselcode heeft).
Ik rij nu nog met het oude paneel en heb een afspraak staan bij de dealer voor volgende week, dan gaan ze het nog eens proberen.
De dealer moet toch het e.e.a weten van de wisselcodes?


johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

probeer de importeur eens voor info, idd het kan vervangen worden door wisselcode maar dan moet je de sleutels ook vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.