Volkswagen Passat 2005: Instrumenten paneel FAIL

Bouwjaar: 2005

Het volgende is het geval bij mijn auto:
Ik heb een volkswagen passat 1.9 tdi (90PK) bj 97, ik heb sinds een tijdje een foutmelding in mijn KM stand scherm er staat bij de Km stand "871 " (code??) en daaronder staat "FAIL". Bij de dealer geweest en deze heeft gecontroleerd en gezegd dat het instrumenten paneel vervangen moest worden. zo gezegd zo gedaan, maar na het vervangen van het instrumenten paneel treedt ineens de startblokkering in werking. De sleutels hebben ze herhaaldelijk laten inleren maar het starten van de auto gaat een half uurtje goed en daarna treedt de startblokkering in werking. ze hebben zelfs een tweede nieuwe instrumenten paneel en een nieuwe sleutel geprobeerd maar zonder resultaat. Maar bij het oorspronkelijke instrumenten paneel is er niets aan de hand en kan de auto gestart worden. De dealer weet het niet meer en zou bij de importeur om raad vragen maar ik zit nu dus met een enorm probleem wie kan me hierbij helpen??? Ik zal je heel dankbaar zijn!

J.E.

Geplaatst door J.E. (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

ik denk dat je een instrpaneel hebt gemonteerd met wisselcode

J.E. (0), 18 jaar geleden

Bij het monteren van het nieuwe intstrumentenpaneel werkt de auto een half uur goed na een half uur treedt dus de startblokkering in werking, de foutcode is "sleutels niet toegestaan"???
Ik zelf heb bijna geen verstand van auto's maar als iemand mij kan helpen, graag.john de dealer heeft het instrumentenpaneel gemonteerd (niet ik ) hij heeft zelfs een tweede instrumentenpaneel besteld en nogmaals geprobeerd maar zonder resultaat nu rij ik weer met het oude (kapotte) instrumentenpaneel. ze gaan er komende week weer opnieuw naar kijken.
Wisselcode zegt mij niets maar het lijkt mij dat een VW monteur dat toch moet weten of kan het echt daar aan liggen?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

wordt het niet eens tijd.. om ook de ecu eens uit te wisselen!

paul,

J.E. (0), 18 jaar geleden

Paul wat bedoel je?
ECU zegt mij niets=

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

ECU is een afkorting van....


electro-control-unit... ( boordcomputer ) het hersenbrein van de auto laat ik het zo zeggen! :^)


paul,

J.E. (0), 18 jaar geleden

Paul betekent dat het vervangen van de boordcomputer?
Lijkt me erg prijzig of niet?
Boordcomputer kan toch stuk zijn want de auto doet het nu gewoon (alleen Staat er FAIl en geen km stand)

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

waarschijnlijk zijn dash en ECU met elkaar gekoppeld op een bepaald niveau (tegen KM stand fraude wellicht?)

Misschien dat daar iets te halen valt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.