Volkswagen Scirocco 2009: Tikkend geluid

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAV, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 118

Goedendag, ik heb een probleem waar ik niet uitkom. Als ik stationair draai hoor ik ene keer wel ene keer niet een getik vanaf de rechtkant van de motor afkomen als je vanaf voren naar de auto kijkt. Als ik mijn airco aanzet is dit getik er atlijd en goed hoorbaar ook. Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn??

Unknown

Geplaatst door Unknown , lid sinds 8 maanden geleden

10 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Is het getik er met tussenpozen dan kan dit het in en uit schakelen van de magneetkoppeling van de compressor zijn . We praten over rechts en links in rijrichting dus is rechts passagierskant.

Unknown, 3 weken geleden

Nee het getik komt vanaf de bestuurders kant. En als ik de airco aanzet hoor ik direct het geluid optreden en als ik de airco uitzet is het meestal ook weer weg

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Komt het dan weg uit je fanmotor op de radiateur deze gaat ook draaien als de airco aan gezet wordt en fan stopt met draaien als de siroop uit gezet wordt.

Unknown, 3 weken geleden

Heb ff gekeken en geluisterd maar daar komt het niet vandaan helaas

Unknown, 2 weken geleden

Probleem gevonden. Moet me koppeling of drukgroep zijn als ik m’n koppeling intrap is t geluid volledig weg

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Kan ook uit de bak komen dan , die gaat namelijk stil staan als je de koppeling in trapt

    Jaa dat is waar hopen dat het de koppeling is dan😅 - Unknown, 2 weken geleden
    Ik merk voor de rest helemaal niks eigenlijk met schakelen en al dus denk niet dat het de bak is weet wel dat me koppeling wat aan de zware kant is - Unknown, 2 weken geleden

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Hoe je het dan wend of keert , voor de koppeling moet ook de bak er af , als je dan niets aan druklager of koppeling kunt ontdekken tja.

Unknown, 2 weken geleden

Dat is zeker waar wil het graag zelf gaan proberen dus maar is ff gaan kijken hoe en wat

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

In iedergeval op een brug.

Unknown, 2 weken geleden

Jaa zat te kijken voor van die doe het zelf garages

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Scirocco of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.