Volkswagen Scirocco 2011: olie verbuik

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAV, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 118

hallo.

ik ben in het bezit van een vw scirocco 1.4 tsi uit 2011 kmstand = 168000. ik moet met regelmaat olie bijvullen. hij verbruikt 1 liter olie op 3800km. een tijd geleden 3 liter olie verbruikt bij ruim 10000km. olie was nagenoeg op. is dit normaal? aangezien mijn vorige auto, nagenoeg niks gebruikt. er is geen olie te bekennen onder de auto. het blok zelf, oogt aan de buitenkant keurig droog.

gegroet

pvg103

Geplaatst door pvg103 , lid sinds 1 maand geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Welkom in de wereld van de moderne motoren , tegenwoordig is alles ieler uitgevoerd en dat heeft gevolgen , 1 liter op 3800 km is nog niet echt slecht.
De olieschraapveren vervuilen bij de onderhoudsintervallen van tegenwoordig , doe een een flush en ververs de olie voor de juiste soort en vergeet de interval , elk jaar verversen.

pvg103, 1 maand geleden

ik snap wat je zegt, maar het hoort niet. mijn vorige auto verbruikte nagenoeg niks. daarmee deed ik elke 15000km een olie wissel en hoefde ik tussendoor nooit iets bij te vullen. het klinkt voor mij als een interne lekkage, waarbij de olie intern verbrand wordt. .

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Dan eens langs de dealer en hun het verhaal voorleggen , teleurstelling gegarandeerd .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Scirocco of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.