Volkswagen Scirocco 2009: Resonantie / trillen bij stilstaan en 2000 toeren

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CAW, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 147

Hallo,

Deze auto (is overigens een DSG 6, geen automaat) heeft een trilling, resonantie in de motor bij stilstaan en verhoogd toerental vanaf 2000 toeren en bij ongeveer 3000 toeren stopt dat weer. Je voelt een trillen in de hele auto als je erin zit of er tegenaan hangt (bijvoorbeeld met je ellebogen op de deurrand leunt als het raam open is, je ziet het ook iets als je de motor van onder bekijkt. Onder het rijden is hier niets van te merken. Er is geen onbalans te zien aan poelies of een duidelijke oorzaak van de bovenkant. Zou dit aan het vliegwiel kunnen liggen? Of een balansas in de motor, of een as van de waterpomp? Iemand ideeën?

Gr. Roel

RoelV

Geplaatst door RoelV PRO , lid sinds 19 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Scirocco of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.