Volkswagen Polo: Tikkend geluid alleen bij gas geven polo 1.4

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik ben in het bezit van een vw polo 1.4 benzine uit 2004. Deze polo heeft 66.000 op de teller staan. Als ik gas geef dan hoor ik een continu tikken geluid, wat best irritant is. Dit tikkende geluid hoor ik alleen als ik gas geef. Als ik gas loslaat dan hoor ik het direct niet meer. Het maakt ook niet uit of de motor warm is of niet en ook niet in welke versnelling ik rij of hoe hard ik rij. Het tikkende geluid is steeds hetzelfde. Lijkt dit op een kantelende zuiger? De distributieriem is vrij nieuw en de klepstoters zijn ook nieuw.
De motor verbruikt vrij veel olie, maar las in het boekje dat het normaal is dat de motor ong. 1L bij 1000 km verbruikt?

Tumelo

Geplaatst door Tumelo (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

Een drijfstang lager misschien is vanaf hier moeilijk te zeggen laat er even een monteur naar luistern

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Dit lijkt idd heel sterk op een kantelende zuiger. Helemaal met het hoge olieverbruik erbij. 1 liter op 1000 is heel veel en niet normaal, ondanks dat dat in boekje zou staan.
Als je het nou eens filmt en op Youtube zet zodat wij het kunnen horen dan kunnen wij het je zo vertellen of dit kantelende zuigers zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.