Volkswagen Transporter: Tikkend geluid en schroeilucht

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 1.9

Bijna vanaf het begin dat ik deze auto heb, ruik ik al een vreemde schroeilucht. Na dit gemeld te hebben bij de garage zeiden ze dat dat van mijn spiegelverwarming kon komen. Ik heb er niet meer op gelet eigenlijk. Nu ben ik al een jaar of twee verder en ik begon af en toe een tik te horen, maar als ik alles uit deed om goed te kunnen luisteren, was het weg. Nu ben ik naar zwitserland gereden en durf eigenlijk niet meer terug. Zodra ik optrek of gas geef, begint die tik, en echt heel hard. Als ik de koppeling intrap, verdwijnt het geluid en als ik mijn gas loslaat ook, heeft iemand enig idee waar ik moet zoeken.

jacqseit

Geplaatst door jacqseit , lid sinds 13 jaar geleden

11 Reacties

jacqseit, 9 jaar geleden

Bovendien is de lucht die je ruikt als ik stilsta echt vies en geen goed teken.

jacqseit, 9 jaar geleden

Het ergste geluid lijkt bij mij rechtervoorwiel vandaan te komen. Ga nu mijn wiel eraf halen en kijken of ik iets vindt. Alle hulp is welkom, daar ik morgen weer naar nederland moet rijden. Mvg. Jacqueline

Jan227 PRO, 9 jaar geleden

Hallo, is het geluid ook aanwezig als je stilstaat, of alleen als het voertuig in beweging is ? Is de schroeilucht vrijwel direkt weg als je de motor stopzet ?, Komt de geur bij draaiende motor uit de motorruimte, eventueel via de kachel binnen ?

Geluiden ed op afstand beoordelen is erg lastig, rijd eventueel voor je vertrek langs een garage en laat daar beoordelen of het verantwoord is de reis terug te aanvaarden met deze auto.

Groet Jan227

jacqseit, 9 jaar geleden

Na het weghalen van het wiel en het terug plaatsen, leek het geluid opeens weg te zijn, in ieder geval minder. Nu is het er soms wel en dan weer niet, het lijkt wel of er soms iets heen en weer slaat. Het is niet meer constant. Die schroeilucht ruik je eigenlijk pas als je de auto stil zet en de deur open doet. Ik denk dat het iets met de as is, want door het opkrikken van de auto, is de druk even van de assen. De stofkap van de homokineet is nog heel en flexibel. De auto is van oktober 2010, dus zou zoiets eigenlijk niet verwachten. Geen rare stunts met de auto gehad, dus daar kan ik het ook niet zoeken.
Gr. Jacq

Jan227 PRO, 9 jaar geleden

Hallo, is de stofhoes van de binnenste homokineet ook heel ? Wat wel voorkomt , is dat deze lek is en vet rondslingert op de uitlaat.Na lange tijd begint de homokineet lawaai te maken agv slijtage/gebrek aan smeervet.

Maar zoals ik al zei :

Geluiden ed op afstand beoordelen is erg lastig, rijd eventueel voor je vertrek langs een garage en laat daar beoordelen of het verantwoord is de reis terug te aanvaarden met deze auto.
Groet Jan227

jacqseit, 9 jaar geleden

Ik ga zo even naar de binnenste stofhoes kijken, heb ik idd niet gedaan. Heb wel gezien dat er heel veel vuil op het blok zat, maar dacht dat van de weg was. Het harde tikken is pas sinds 3 dagen, dus als de hoes idd stuk is, zal ik kijken of ik er vet in kan spuiten en tijdelijk dichten, misschien is het genoeg voor de terugreis,.
Hoop dat dit dan een mogelijkheid is.

jacqseit, 9 jaar geleden

Dank je jan, hele blok zat vol met vet. Ga nu de scheur zoeken en kijken of ik er vet in krijg. Heb fysio tape om de boel tijdelijk dicht te plakken. Heb alleen geen vet voor de homokineet, maar wel ander vet, hopelijk goed genoeg voor tijdelijk.
Mvg. Jacq

kaleido 1 PRO, 9 jaar geleden

Is een kwaal ? van T5 , zelf ook gehad 40.000 km , zou er niet telang mee doorrijden , bij mijn auto begon de hele auto te schudden om uiteindelijk met een vastgeslagen homokineet testaan.

jacqseit, 9 jaar geleden

Vreemd, geen scheur gevonden, maar geen vet in de hoes ook, hoes was droog en schoon. Lijkt wel of er een nieuwe hoes omheen is gezet, maar geen vet in gedaan. Nu nieuw vet en hoes opnieuw gemon.teerd, geluid is weg. Als ik terug be n maar even met de garage babbelen. Auto heeft in november een groot onderhoud gehad, dus niet echt goed gedaan.
Bedankt voor de tips

kaleido 1 PRO, 9 jaar geleden

Ga er maar vanuit dat de homokineet dit niet overleefd.
Bij mijn auto ook de hoes vervangen en wel nieuw vet , maar na 10.000 km toch de homokineet overleden.
Laat vast leggen , als ze de homokineet niet willen vervangen , dat als hij binnen korte tijd toch kapot gaat de rekening voor hun is.

jacqseit, 9 jaar geleden

Ben nu heel wat maanden en kilometers verder. Heb de garage er naar laten kijken, maar alles is in orde. De homokineet heeft alles overleefd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.