Volkswagen Jetta: Tintelend geluid na zeer kort afdraaien à 10 km/u

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 77kw

Beste leden/helpers,

Graag jullie hulp bij een probleem met volkswagen Jetta, Bouwjaar 2006, 77kw motorvermogen, diesel, aard Sedan, eerste gebruik 2007.

Zoals jullie weten drijft de moter de voorwielen aan. Dit gebeurt vanuit de versnellingsbak met een cardanas met twee cardankoppelingen op. Dit om tijdens de aandrijving met de wielen te kunnen sturen.

Ik heb nu hetvolgende probleem:

Storing :
Bij zeer kort afdraaien tegen 5 à 10 km/u maken deze een tintelend geluid (piepen ook, fluiten ook,rammelt soms). Bij rechtdoor rijden en sneller rijden is het lawaai minder maar blijft.

Vanbinnen in de "cockpit" is er nergens een rood waarschuwingslichtje dat brand, dus volgens de wagen zelf is er niets aan de hand?

Ik DENK dat het aan het volgende ligt:

1. cardankoppeling is zonder vet (zit in een rubberen bus)
2. ofwel een rollager kapot
3. ofwel teveel speling op de koppeling (sleet)

Wat denken jullie dat de oorzaak kan zijn? Welke van de 3 is het meest waarschijnlijk? Of denken jullie aan andere oorzaken?

Alvast hartelijk dank voor je antwoord en meedenken!

leds

Geplaatst door leds (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Hoor je dat bijgeluid elke keer of vaak of soms? Rij even langs een v.a.g. garage en laat het aan een monteur horen, misschien kan die het je zo vertellen.

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

Klinkt als versleten homokineten. Dat kun je het beste even door een monteur laten beoordelen. Gezien de vraagstelling zal dit toch geen dhz klus zijn.

leds (0), 9 jaar geleden

Ik ken niet veel van autotechniek maar de garagehouder zei dat er iets schoof tegen de remschrijven, normaal moet dat iets een paar cm voor de remschijven blijven. Remschijven zijn volledig vervangen, ook de hulpstukken.

Hans4040 (190) PRO, 9 jaar geleden

Controleer de metalen plaat die achter de remschijven zit...misschien is die wat verbogen en loopt aan tegen de schijf

leds (0), 9 jaar geleden

zo'n soort metalen plaatje (dat voor de remschijven zit) schuurde tegen de remschijven aan. zoals dit ongeveer:
http://www.fsrs-opelwebshop.nl/set-remsc...

Het probleem is daarmee opgelost. Bedankt voor de hulp. Reacties zijn nog steeds welkom hoor, maar dit item mag afgesloten worden.

Hans4040 (190) PRO, 9 jaar geleden

Mooi zo...bedankt voor de feedback.

leds (0), 9 jaar geleden

bedankt, ik wou dat ik het beter kon uitleggen wat de oplossing was/is, maar ben slecht in autotechniek.
Iedereen bedankt om me te helpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.