Volkswagen Golf: tips voor het monteren v/d remtrommels

Bouwjaar: 1985

ik de remtrommels van mijn golf2 los gemaakt met heel veel moeite om de rem blokkken te vervangen en het is goed gelukt maar nu heb ik problemm met het terug plaatsen van de trommels het is me op geen enkele manier van forceren gelukt heeft mieschien iemand voor mij paar tips.
b.v.d sam

sam10704

Geplaatst door sam10704 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Averdonk (0) PRO, 18 jaar geleden

Remblokken zitten voor en remtrommels achter. Welke bedoel je nou?

sam10704 (0), 18 jaar geleden

achter en alvast bedankt

Averdonk (0) PRO, 18 jaar geleden

Ok. D.m.v. 'n veertje wordt de stelinrichting naar beneden getrokken. Deze heeft 'n V-vorm en zit ter hoogte van de remcilinder aan de voorzijde achter de dwarse trekveer. Deze wig naar boven duwen zodat de remschoenen naar binnen trekken. Eventueel de slijtrand in de remtrommel er uit slijpen. Dan moet de trommel er gemakkelijk op gaan. De wig stelt zich vanzelf weer in ( d.m.v. de veer) wanneer 'n paar maal op de rem getrapt wordt. Succes.

sam10704 (0), 18 jaar geleden

fijn je reactie ben wat wijzer maar heb je mieschien een tekening voor me?

Averdonk (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan niet missen. Er zit maar 1 veertje in dat van boven naar beneden is gemonteerd. En de bovenzijde zit aan de wig. Helaas geen tekening.

sam10704 (0), 18 jaar geleden

beste H averdonk ik zal je een foto stuuren naar je mail van het systeem dat op mijn auto zit want die veer in `n V vorm zie ik niet, tot zo

Averdonk (0) PRO, 18 jaar geleden

Over 'n half uur kijk ik weer.

Averdonk (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat is 'm dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.