Volkswagen Passat: Toerental weergave Passat

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI (AVB) 74 kW

Goedendag,

Ik werk bij een bedrijf dat doet o.a. onderzoek met roetfilters. Daarvoor heeft het een motor van een Passat 1.9 TDI 74 kW (motorcode AVB) uit bouwjaar 2001 gebruikt in een proefopstelling. Daarachter zit een motorrem die dus de motor kan belasten.
We proberen het één en ander uit met uitlaatgasnabehandelingssystemen en de uitlaat hangt dan ook vol met sensoren.

Echter bedien ik vanaf een afstand vanuit een controlkamertje de motor. Gaspedaal, dashboard, contactslot e.d. zijn verlengd. Echter werkt het toerental nog niet op het dashboard. Maar omdat het natuurlijk niet meer in een auto zit is het een stuk lastiger om het probleem te achterhalen. Echter is de krukaspositiesensor zover ik heb gezien prima. Ook de aansluiting, stekkers en bedrading is goed. Echter kan ik het volgen tot het motormanagement en daarna weet ik niet wat er mee gebeurd.

Het blijft voor mij nog een beetje een raadsel waarom het toerental het niet doet op het dashboard.

Heb ook geprobeerd de motor te starten terwijl ik de stekker van de krukaspositiesensor had gedemonteerd, en die wilde toen niet starten. Wat aangeeft dat de sensor dus wel werkt lijkt mij. Maar dat het alleen niet wordt weergegeven op het dashboard.

Graag jullie tips :)
Alvast bedankt.

Gr,

Lennart

razortje

Geplaatst door razortje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Lennart,

Zie ook :

[url=http://img51.imageshack.us/i/82933818.pn...][img]http://img51.imageshack.us/img51/9243/82...[/img][/url]

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.