Volkswagen Golf II : Toerenteller Golf 2 GTI

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: PF

Hallo,

Het toerental gedeelte van de tacho van mijn Golf 2 GTI lijkt spontaan de geest te hebben gegeven.d.w.z de naald draait helemaal rond of blijft op één punt hangen. Hij geeft alles behalve de juiste waarde aan. Heeft iemand enig idee hoe dit kan?

Dre2379

Geplaatst door Dre2379 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Volgens mij is de teller kapot, even een andere klok regelen en dan zal hij weer functioneren..

Kan zijn dat hij inwendig ( veer ) kapot is gegaan waardoor je dit soort dingen krijgt, hij hoort op zijn minst weer naar het 0-punt te vallen..

Gr Stefan

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Andre,

Wel zo net als je even een antwoord of oplossing plaatst, met name in de andere topic's

Dan hebben andere er namelijk ook wat aan..

Dre2379 (0), 14 jaar geleden

Hallo Stefan,

Hij valt inderdaad weer naar het nulpunt terug. Ik heb er gelukkig nog één liggen dus even omwisselen en dan zien we wel.
Ik zal als het is opgelost een antwoord of oplossing achterlaten.

Dre2379 (0), 14 jaar geleden

Hallo Stefan,

Weet niet precies of het probleem nu echt opgelost is maar ik heb een aantal dagen gereden zonder de tacho te verwisselen en hij lijkt het gewoon weer te doen??!! Heb jij dit eerder gehoord of kan er nog iets anders aan de hand zijn?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Andre,

Zelf vermoed ik dat als je teller al zo raar op en neer springt, of af en toe niet terug valt, het voor 99% in de teller zit..

Zou het gewoon even aanzien en kijken of hij het blijft doen..

Als er een kabelbreuk o.i.d. aan de hand zou zijn, zou hij soms werken en soms ook gewoon dood in de hoek blijven liggen, vandaar dat ik voor de teller ga, deze sneuvelen overigens wel vaker.

Gr Stefan

Dre2379 (0), 14 jaar geleden

Hallo Stefan,

Bedankt voor je snelle reactie. Zal het inderdaad nog even aankijken. Blijf het overigens een eigenaardig fenomeen vinden...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.