Volkswagen Touran: Touran 2.0Fsi koelvloeistof lekkage

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 Fsi

Mijn vrouw ging op zondag weg met de auto, maar bij het einde van de straat gaf de Touran een waarschuwingstoon. Stop niet verder rijden. Koelvloeistof had laag (eigenlijk geen) niveau meer.

Toch nog naar huis gereden en Anwb laten komen. De beste man kon niet lokaliseren waar de lekkage zat. Onderkant van de auto en onder de auto lag wel een plasje van koelvloeistof. Reservoir bijgevuld om vandaag naar de garage te gaan. Wat blijkt is dat het reservoir nog steeds vol is. Auto een tijdje stationair laten draaien maar niveau in het reservoir zakte niet weg. Vervolgens een stukje gereden met de auto en de verwarming vol aan. Verwarming werkte overigens perfect. Temperatuur meter bleef netjes op 90graden. En reservoir bleef ook op niveau.

Ik heb werkelijk geen idee wat de lekkage is geweest of wat het kan zijn.
Wie heeft er weleens eenzelfde soort probleem gehad?
Alvast bedankt voor jullie reacties.

Mvg

Pauldenheyer23

Geplaatst door Pauldenheyer23 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (10) PRO, 8 jaar geleden

hoe lang was het geleden dat het nagekeken is.
de waterdelen verdampen ook maar ja dat is geen liter natuurlijk.
het enigste wat je kan doen is het systeem onderdruk laten zetten en zien of er uitwendige lekkage is.
komt daar niks uit dan zou je nog een koppakkingtest kunnen doen.
vind je dat nogal wat dan kun je het ook nog even in de gaten houden hoe snel het peil zaakt.

groetjes jan.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Waterpomp schoepenwiel of thermostaat die hapert maar er lag plasje onder auto en water loopt doorgaans van boven naar beneden en koelvloeistof laat dan vaak ook een spoortje achter dus misschien op de brug is wel te zien waar het vandaan kwam/komt.

Pauldenheyer23 (0), 8 jaar geleden

Weer aantal keer gereden en vanochtend lag er weer een plasje koelvloeistof onder de auto. Niveau in het reservoir was niet noemenswaardig gedaald. Heb een foto bijgevoegd van de oliedop. Hier zit een heel kleine verontreiniging van melkachtige substantie aan. Kan dit duiden op een lekke koppakking? En wat zijn de kosten om dit te laten repareren? (Richtprijs)
[url=http://postimg.org/image/8uv7pgbp3/][img]http://s23.postimg.org/8uv7pgbp3/2015060...[/img][/url]

jan T (10) PRO, 8 jaar geleden

eerst kijken waar dat plasje vandaan komt; komt het uit het reservior dan koppakking testen zo niet dan kijken waar hij lekt.

groetjes jan.

kaleido 1 (1595) PRO, 8 jaar geleden

Waar ligt het plasje , is het zeker koelvloeistof en geen water van de airco ?

Marjacq (0) PRO, 8 jaar geleden

Controleer het kunststof waterpijpje aan zijkant van de kop maar eens. Witte sludge aan vuldop is van korte stukjes rijden.

ibo (0) PRO, 8 jaar geleden

In het midden van schutbord komt airco pijpje naar buiten en je zal niet de eerste zijn die het als koelvloeistof lekkage ziet.
Zou zeggen doe een heel klein beetje op je vinger en proef het en je weet het 100 %

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.