Volkswagen Golf V: trekhaak inleren ja of nee

Bouwjaar: 2004, Motorcode: tdi

we hebben bij een klant een trekhaak gemonteerd golf v met 7 polige stekker plug en play.
In de zekering kast aan gesloten en in de relay kast links onder het stuur. totaal 5 kabels 2x plus
in de zekeringkast en 3 in de relay kast.
We krijgen op 2 pinnen in de trekhaak doos stroom. De rest werkt niet richting / rem lichten / verlichting.
Moet de trekhaak worden ingeleerd.

vdg

Geplaatst door vdg (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (5) PRO, 10 jaar geleden

ja die moet aangemeld worden in de wagen.

groetjes jan.

eriks (0) PRO, 10 jaar geleden

Moet inderdaad ingeleerd worden in de Gateway. Alle moet echter wel werken zonder ingeleerd te zijn. Indien niet ingeleerd zal in de Gateway een foutcode opgeslagen zijn: Gateway onjuist gecodeerd. Alleen het extra Raw controlelampje op het dashboard werkt niet als de trailermodule niet is ingeleerd. Cheers, Erik.

wopitop (0) PRO, 9 jaar geleden

Even een aanvulling. Als de trekhaak module is aangeleerd zal ook het esp en Abs anders reageren als er idd een trailer aanhangt. De auto zal er rekening mee houden met de ingrepen dat de ingrepen van het esp bv. van een auto zonder trailer funest kunnen zijn als er wel een trailer aan vastzit. Dit is dus wel even iets om rekening mee te houden. Zo zie je ook vaak dat er een adapter blijft zitten in de stekkerdoos. Deze zijn vaak niet zo heel erg waterdicht en als er water in blijft staan zal de auto " denken " dat er een kar aan hangt en dan reageert het esp ook anders als er gewenst is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.