444 bezoekers online

Volkswagen Golf VI: Trillen bij vertrek

Bouwjaar: 2011, Brandstof: diesel, Motorcode: 1.6 TDI DSG

Mijn golf 6 heeft een automatische 7 traps versnellingsbak DSG. Nu is het als de motor op temperatuur is en ik vertrek vanuit stilstand vlot maar toch nog normaal de voorste wielen de neiging hebben om de slippen wat dan een trillend gevoel geeft op de vooras, precies of hij in eerste heel hevig reageert. Eenmaal naar de volgende versnellingen is dit weg. Als de motor koud is is er geen probleem en vertrekt hij ook gewoon. Ik was aan het denken of dit iets te maken heeft met de olietemperatuur.

Marc 4

Geplaatst door Marc 4 , lid sinds 11 jaar geleden

5 Reacties

0

kaleido 1, 5 jaar geleden

Laat hem eerst eens uit lezen.

0

Tiguan, 5 jaar geleden

eerst uitlezen en opnieuw Versnellingsbak Bassis afstellen uitvoeren

0

ricky, 5 jaar geleden

Je bedoeld dat hij dribbeld/bobberd? Meestal in z'n D en dan ongeveer 10 km/h en dan half gas geven, zeg maar afslaan een oprit op en dan voel je even geschok/trilling op het moment van aangrijpen van de koppeling?
Zo ja, dan is de DSG koppeling vervangen de oplossing, deze geven wel vaker problemen maar wel eerst laten uitlezen en een monteur ermee laten rijden want mocht het gevoel net ff anders zijn dan kan het ook nog aan de mechatronica liggen maar dat moet je zelf voelen om dat te beoordelen maar 9 van de 10x de koppelingsset het probleem.

0

Marc 4, 5 jaar geleden

Ik ga het eens laten nakijken en heb bij wat opzoekingen ook gelezen dat er problemen kunnen zijn met het vliegwiel. Dan is het wel raar dat
hij normaal vertrekt bij een koude motor.

0

ricky, 5 jaar geleden

Is op zich niet raar, het is maar net hoe het materiaal reageert op temperatuur verschillen. Met koppelingen van handbakken heb je juist vaak koud schokkend optrekken en warm beter, met dsg is dat vaak juist andersom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.