Volkswagen Transporter: Trilling met accelereren bij laag toerental

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDi AUF

Dit is een T4 2.5 TDi met AUF motor en met een 4-traps DXS automaatbak. Als je met deze auto tussen de 50 en 60 km/u rijdt in de 4e versnelling (dus bij ongeveer 1300-1400 tpm) en je geeft gas bij, dan geeft de hele auto, niet constant, een trilling door de hele auto heen. Geef je iets meer gas bij dan heeft ie het probleem sterker. Geef je nog meer gas bij dan schakelt ie vanzelf terug naar zijn 3, het toerental gaat dan natuurlijk omhoog en doet dit probleem zich niet voor. Als de auto deze trilling heeft dan lijkt het net of dat je heel even over een heel slecht wegdek rijdt. Tot aan de 80 km/u geeft hij dan 2 tot 3 keer deze trilling.
Het probleem doet zich dus alleen voor bij langzaam acceleren bij hele lage toeren.
Is dit bij iemand bekend?

Wim.

Jansonius

Geplaatst door Jansonius (0) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Wim, Heb dit probleem wel eens eerder aan de hand gehad, alleen dan met handgeschakeld en veel kilometers.
Het verhaal was zo, dat het alleen bij een bepaalde motortoeren en het nemen van een glooiing in de weg was.
Bij deze storing bleek het vet in de binnenste homokineten van de aandrijfassen keihard geworden te zijn, waardoor de kogels hun werk niet goed meer konden doen. Kwam ook bij de oudere personenauto's van VW voor.
Het is redelijk eenvoudig te controleren door de 6 bouten los te draaien aan de flenszijde van de bak en de as er uit te wippen.

suc6 thijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.