Volkswagen Sharan: Trillingen in stuur/aandrijflijn NA vervangen aandrijfassen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Hallo,

ik ben in het bezit van een Sharan uit 2003, heeft ondertussen 297.00 km erop zitten en het is een hele fijne wagen.

Ik had het volgende probleem:

2 weken terug begon de auto bij snelheden vanaf zo'n 70 km hevig te schudden, alsof je over een hobbelige weg reed. Het werd snel erger, niet meer leuk om mee te rijden... De weken daarvoor had ik al een licht getik gevoeld zo af en toe, waarbij ik dacht: er komt toch geen homokineet aan of zo hé? (had ik bij mijn vorige wagen (passat) al eens meegemaakt, zodoende.

Naar garage gegaan, waar men versleten aandrijfassen (lees: homokineten) constateerde. Er was van de rechter ook een hoes gescheurd...
Beide assen én de steekas rechts zijn vervangen.
Best een investering, maar de wagen is verder nog zo gaaf, dat ik die het waard vond.

Echter: Nu trilt het stuur/gaspedaal flink als je in z'n 2 en 3 rijdt tussen de 25 en 50 km/u. Tevens voel ik op hogere snelheden licht tikken, alsof er een homokineet slecht wordt.
Het trillen is heviger op een rotonde..
Zodra ik het gas loslaat stopt het trillen direct.
De eerste 10 minuten lijkt het probleem minder, zodra de motor warm is lijkt het probleem groter.
Voor het vervangen was de wagen zeer rustig in gedrag, heerlijk om mee te rijden.

De fuseekogels, de ophanging, motorsteunen, alles is okee, geen speling verder, ziet er allemaal netjes uit.

Wielen zijn gebalanceerd, van voor naar achteren gegaan, niks helpt, het probleem blijft bestaan.
Van een collega (Galaxy) de velgen met zomerbanden geleend en eronder gehad uit te sluiten dat het aan de banden/velgen ligt.
Het trillen leek iets minder, maar het was zeker niet weg
Met de monteur in discussie geweest wat het zou kunnen zijn, of er een fout is gemaakt, maar dat lijkt niet zo te zijn, onder de auto gekeken en inderdaad, alles ziet er goed uit...

Toch zit ik met een probleem, en ik wordt er een beetje chagrijning van.

Wie heeft een idee wat het probleem zou kunnen zijn?
Graag krijg ik een richting mee, alvast bedankt voor je reactie!


Groet,

Lucas

Luke-o-look

Geplaatst door Luke-o-look (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Dus in princiepe is alles vervangen wat aandrijfassen betreft en daarvoor had hij het niet?
Dus alleen met gas geven voel je de neus zeg maar schudden en gas los dan is het gelijk weg, ook bij rechtdoor rijden? Dan toch probleem met de assen hoor, en met name de binnendste homokineten. Of de as zit niet juist in de homokineet geklikt of er staat iets onder spanning gemonteerd oid. Rechtere as bestaat uit 2 delen met een een lagersteun als het goed is, zit daar niet iets fout?

Luke-o-look (0), 9 jaar geleden

Dank je voor je reactie.
Ik zie dat ik als professional sta aangemerkt (?) terwijl ik particulier geselecteerd had? Anyway...
Inderdaad zit ik ook die richting op te denken, temeer omdat ik voel en ook wel hoor dat op hoge snelheid ik toch iets voel ''stampen'', weliswaar heel licht, maar toch, alsof een versleten homokineet zich langzaam aandient... Ook een lichte trilling in het stuur... Er zit iets duidelijk niet goed.

Hoe dan ook, de garage vermoed dat het aan de banden ligt (maar dan had ik dat eerder al moeten merken), maar dat bleek dus van niet en er is geen bereidheid om de boel na te lopen. ''Dat heeft geen zin, want alles zit toch goed!''. Vind het niet echt getuigen van service, terwijl men zelf ook de trilling heeft geconstateerd en onderkend. Naar een andere garage daar heb ik momenteel het geld niet meer voor.

Ik zou nog graag lang in deze fijne auto rijden. Wie zich getriggerd voelt om in dit probleem te duiken en de oplossing boven te halen: wees welkom!

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik zou gewoon naar een andere garage gaan of een dealer en zeggen dat je een trilling voelt en of er even iemand mee kan rijden of zelf kan rijden om het te voelen en dan hoor je wel wat diegene denkt. Een beetje garage/dealer doet wel de moeite om even mee te rijden om het iig te kunnen constateren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.