Volkswagen Golf V: turbo geeft ratelend geluid bij acceleren

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 tdi 77kw

hallo,

ik heb een golf V uit `04 en bij het gas geven maakt de turbo een ratelend geluid, het is net of er iets los zit bij of in de turbo.
Maar ik heb totaal geen turbodruk verlies.

en ik ben van plan om de auto te gaan chippen maar ik weet niet of dat een verstandig besluit is.

nou ik hoop dat jullie met goeie ideeen of oplossingen komen


mvg rense

rense nanninga

Geplaatst door rense nanninga (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou even wachten met chippen tot dat je weet wat er exact aan de hand is.
Geluiden zijn moeilijk te beoordelen, maar als er een draaiend onderdeel van de turbo het huis raakt, wordt het link.
Als daar een stuk van afbreekt en in de motor komt loopt deze prompt in de soep.

Ik zou een dealer of VW-specialist even laten luisteren.

E.T.Wiersum (0), 14 jaar geleden

Ik weet bijna zeker, dat er iets anders ratelt aan of bij de uitlaat. Een kwestie van zoeken. Als er niets te vinden is, kan er nog een schotje los zitten in een uitlaatdemper. Persoonlijk vindt ik chippen niet verstandig omdat de fabriek verstandig genoeg is om in alle opzichten de gunstigste instellingen te kiezen. M.a.w. de voordelen gaan altijd gepaard met nadelen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Rense

Mijn mening..Als de turbo echt ratelt zoals je zelf aangeeft, had deze al lang de geest gegeven en was je nu al een aantal schoepen ervan kwijt ( afgebroken )

Denk dat die ratel ergens anders vandaan komt, laat het geluid eens horen bij een garage, of maak er een opname van en plaats die op youtube.

Chippen kan altijd tijd, maar eerst erachter zien te komen wat het probleem nu is.

Doet hij dat ook stationair of dan even gasgeven ? Komt het nergens bij de distributie weg of bij de bak ? ( vliegwiel ? )

Gr Stefan

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=E.T.Wiersum]Persoonlijk vindt ik chippen niet verstandig omdat de fabriek verstandig genoeg is om in alle opzichten de gunstigste instellingen te kiezen. M.a.w. de voordelen gaan altijd gepaard met nadelen.[/quote]
Nee hoor,dat zeggen ze,maar waar het op neer komt is dat dat chippen een extra inkomen is voor hun,want anders zou de eigen merk fabriek niet zelf gaan chippen en er ook nog garantie op geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.