Volkswagen Golf V: schokken van motor en moeite met starten bij warme motor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 TDI 105 pk

hallo allemaal,

Ik heb sinds een jaar een start probleem wanneer de motor warm is. Het is te zeggen, de motor start altijd, maar wanneer hij warm is duurt het langer (ik hoor dan precies 3 omwentelingen wat enkele seconden duurt, terwijl als de motor koud is start ie binnen de seconde). sinds een half jaar is daar een geluid bij gekomen: een soort klop. Voor de rest hoor ik totaal geen problemen tijdens het rijden. Ik ben er ook al mee naar de garage geweest maar ze wisten niet wat het was. Hun vermoeden was het massavliegwiel. Iemand anders zegt dan weer dat de (of 1 van de) motorsteunen misschien kapot zijn. Dit leek me geen onredelijk verklaring omdat bij het starten de motor grotere bewegingen kan maken door het gebrek aan gyroscopisch effect van een draaiende motor.

Voorlopig blijf ik zo maar verder rijden, een massavliegwiel vervangen is toch een kostelijke grap. (koppeling zal dan mee vervangen worden vermoed ik)

Heeft iemand al ervaring met bovenstaande symptomen? kan iemand 1 van de analyses volgen? Of kan het nog iets anders zijn? startmotor bv?

groetjes

Koen

koen golf v

Geplaatst door koen golf v (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 14 jaar geleden

Warm startprobleem komt bijna altijd door een te laag starttoerental en betekent dat de startmotor moet worden vervangen.
Is hier al heel vaak besproken.

rense nanninga (0), 14 jaar geleden

ik heb een golf V uit `04 ik had hetzelfde probleem, heb inderdaad de massevliegwiel vervangen voor 1100,- en dat was het niet heb daarna de motorsteun rubbervervangen dat was het ook niet en toen ben ik eens gaan kijken op deze site en toen las ik ergens dat het wel eens de accu kon zijn heb ik vervangen voor 170,- en het probleem is verholpen,

maar dat is natuurlijk mijn ervaring.
ik hoop dat je er wat aan hebt.

mvg rense nanninga

Benny Vee (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je accu zwak is krijg je natuurlijk ook startproblemen maar dan heb je meestal ook wel een koudstartprobleem.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Koen

Laat de accu eerst eens testen..Deze moet wel goed zijn, anders grote kans dat de startmotor het probleem inderdaad veroorzaakt!

Die klopt die je noemt, dat kan vanalles zijn, en dus ook het 2 massavliegwiel..

Gr Stefan

rense nanninga (0), 14 jaar geleden

ik had de accu laten tesen bij kwik-fit en die zij dat er niks aan de hand was.

maar ik ben later naar century (vw Dealer) geweest en die heeft het mij zwart op wit laten zien dat de accu nog maar 60 tot75 % opleverde ik zou het gewoon proberen

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bij kwik fit moet je enkel stoppen om lucht in je banden te pompen, anders er gewoon voorbij rijden..

rense nanninga (0), 14 jaar geleden

ja dat is alweer bewezen ja

koen golf v (0), 14 jaar geleden

Accu was paar maand geleden defect. Auto startte niet meer smorgens. Accu is vervangen door een nieuwe. Probleem is blijven bestaan...
Motor start gelukkig altijd. Ik ga startmotor daarom niet zomaar laten vervangen. Redelijk overbodige kosten lijkt me. Ik maak me alleen zorgen dat als ik niks aan die klop doe, dat het probleem misschien verergert en ik dan nog meer kosten heb.

koen golf v (0), 14 jaar geleden

Voor alle duidelijkheid, die klop (slag, schok) is enkel te horen (en voelen) bij het slecht starten van de motor (slecht starten van de motor is inderdaad al meermaals besproken op de site, heb ik gezien ondertussen). Wanneer de motor goed start (smorgens) hoor ik nooit een klop. Klop dus een gevolg van zwaar op en neer bewegen van motor bij slecht starten?? Aanwijzing dat het niet het massavliegwiel is maar eerder combinatie van slecht motorsteun en slechte startmotor???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.