Volkswagen Passat: Uitgevallen tijdens rijden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,0

De VW Passat is uitgevallen tijdens het rijden en geeft in instrumenten de foutcodes 0522 motorstuurapparaat geblokkkeerd/geen spanning, 0524 Abs-regeleenheid geblokkeerd/ geen spanning, 0499 motorstuurapparaat ingreep geweigerd. Motorsturing komen we niet in. De fouten komen onmiddellijk terug na het wissen. Nu hebben we rond de sleutel zilverpapier gedaan en dan gaat hij van de sleutel af wat normaal niet kan, als we dat toepassen bij onze VW Touareg dan geeft hij aan dat de communicatie niet in orde is, als iemand hier al eens mee te maken heeft gehad mogen jullie altijd iets laten weten. Na wat metingen zijn we tot de conclusie gekomen dat er geen massa ui de ECU komt voor de systeemrelais en de ecu en klokken zijn ook door actronics getest en goed bevonden.

Sandrina

keppers

Geplaatst door keppers (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

keppers (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik ben nog steeds bezig en ik kom gewoon niet in het motor, abs systeem om uit te lezen. In de overige dingen kom ik dan wel en in instrumenten blijft hij de boven vernoemde foutcodes weergeven

Renato

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

Renato,
misschien heel simpel,maar zijn alle zekeringen oke? En komt er spanning op de zekeringen waar spanning op zou moeten staan? bijv computer o.i.d.?
Mijn mening is dat een motor niet afslaat op een transponderprobleem. Ik heb hetzelfde eens gehad met een peugeot boxer. Was zekering van de computer eruit gevlogen onderweg.

keppers (0) PRO, 11 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie maar de zekeringen zijn goed, het systeemrelais van de injectoren benzinepomp wordt gewoon niet aangestuurd vanuit de computer. De bedrading is goed. Het vreemde is als je de sleutel in aluminiumfolie draait dan gaat toch het lampje uit en normaal kan dat niet. Vreemd niet? Computer is getest en die zou goed zijn

Gr Renato

keppers (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik ben tot de ontdekking gekomen als ik stroom geef op de koppeling schakelaar dan start hij,maar nu nog uitzoeken hoe het mogelijk is. De oplossing volgt nog


GR Renato

keppers (0) PRO, 11 jaar geleden

Na lang zoekwerk zit het probleem in de zekeringkast, geen goed contact. Als eerste de zekeringen gecontroleerd, die waren goed.Nu had de zekering in de kast geen contact met de zekering. Veel werk voor een stom probleem dus.

Gr Renato

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

maar goed,je bent er wel achter gekomen. Het heeft dus wel geloond! Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.