Volkswagen Passat : Uitlaatgas/roetachtige lucht in Passat TDI 85KW

In mijn PASSAT (1.9 TDI MOT.AJM 85KW) ruik ik vaak een typische lucht. De lucht heeft iets van uitlaatgas/roetachtige geur. De geur is niet altijd even sterk. Als we de auto stationaire laten lopen en wij staan er bij te kijken, komt de lucht soms ook met een vlaag voorbij.

Het is ons niet gelukt de herkomst van de lucht te traceren evenmin als hoe de lucht in de auto komt. Als de ventilatie op circuleren staat is de geur nagenoeg niet aanwezig.

De uitlaat, turbo etc is allemaal op leksporen nagekeken.
Ook alle doorvoeren in het schutbord, deurrubbers etc zijn nagekeken. Ook het interieurfilter is vervangen door een koolstoffilter.

Wie heeft een idee waar de lucht vandaan komt en hoe deze dan in het interieur komt?

Bart890

Geplaatst door Bart890 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

june (0), 17 jaar geleden

controleer de uitlaatgas retourklep en de leiding er naartoe eens op lekkage. bekijk ook eventueel de roetafzetting in de inlaat. indien dit aanzienlijk is de inlaat reinigen en eventueel de uitlaatgasretourleiding blind maken. zorg er wel voor dat deze leiding voor de roetmeting weer open kan anders zou hij er misschien niet door komen.

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Me de EGR klep dicht gaat ie juist MINDER roetten.

De NoX uitstoot wordt wat hoger, maar dar wordt niet op gemeten bij een diesel.

june (0), 17 jaar geleden

wie zet er dan zo'n onding tussen?

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

De fabrikant van de auto, omdat die zijn automotor aan de geldende emissie eisen wil laten voldoen wat betreft de NoX norm.
Dat dan het roetten omhoog gaat is jammer..
Dat ook dan de roet in je inlaat traject komt en die vervuilt en aankoekt met de olie van de positieve carter ventilatie is ook jammer maar verplicht.

Kortom, de emissie eisen zijn NIET beter voor je motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.