Volkswagen Passat : automatisch versnellingsbak

Hallo heren, mijn vader wil omwille van medisch redenen ( pijn linkerbeen) een Passat tdi bwj 1998 met aut. bak kopen. Hier heb ik geen ervaring mee. Weet er iemand of deze versnellingsbakken goed zijn? Geven deze aut. bakken problemen? Ik weet dat deze van mercedes goed zijn. Paauull. :) Dank u.

erdar

Geplaatst door erdar , lid sinds 18 jaar geleden

4 Reacties

Santa, 16 jaar geleden

Erdar, ik heet dan wel geen Paul, maar wil toch wel even reageren. Zonder de Passat af te kraken (rijd inmiddels in mijn 2e) wil ik je mijn ervaring NIET onthouden.
Ik heb een middag mogen proefrijden in een Passat met automaat en om heel eerlijk te zijn: ik schakel liever.
Ik werd moe van het motorgeluid en vond het absoluut NIET rustgevend rijden.
Persoonlijk vind ik de automaten van Mercedes goed rijden en ook het motorgeluid is bij deze auto's beter geisoleerd.
Maar hee, I'm Santa Claus...... I'm used to my sled..... Giddy up, Rudolph!!

P. Kelder PRO, 16 jaar geleden

erdar...

de mening van santa kan ik zeker delen, daar komt nog bij dat deze automaatbakken (tiptronic) veelal vroegtijdig sneuvelen.. is toch een reparatie van zo'n 1800,- euro. mijn advies.. vermijd deze tiptronic automaatbak...

paul,

wicher, 16 jaar geleden

het kan aan mij liggen maar ik lees niet dat Erdar het over een tiptronic heeft. Zelf rijd ik met een passat automaat met 4 bak. Het kan natuurlijk zijn dat ik onkosten krijg maar ik wil nooit weer wat anders. Heerlijk rustgevend rijden , ik zie echt het nut van het roeren met de pook niet meer in. Regelmatig olie verversen (mag Paul voor me doen) en je voorkomt een hoop problemen.
TDI motoren blinken inderdaad niet uit door weinig geluidsproductie maar dat geldt ook voor gewone schakelbakken

Wicher

erdar, 16 jaar geleden

Oke dank u jongens, ik zal het zo meedelen aan m'n vader.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.