Volkswagen Passat : aandrijfriem airco

Goedemiddag,
Ik heb een Passat 3b, motor AFN, climatronic. 5.000 km geleden heb ik bij een onderhoudsbeurt een nieuwe aandrijfriem voor de airco laten monteren. Gistermiddag bij een tolpoort in Spanje plotseling een hoop gegier en rook onder de kap. Wat blijkt? De bewuste aandrijfriem in 2-en. Ik heb de riem ertussenuit getrokken en kon de reis vervolgen. Na afkoelen van de motor heb ik aan de koppeling van de airco gedraaid en deze draait gewoon soepel zonder problemen, maar ik weet natuurlijk niet of de koppeling staat ingeschakeld. Later in de week ga ik verhaal halen bij de werkplaats die het e.e.a. heeft uitgevoerd, want volgens de factuur heb ik 3 maanden garantie. Om te voorkomen dat ik met een kluitje in het riet wordt gestuurd (bv. ‘u heeft een nieuwe compressor of koppeling nodig’), zijn er zaken welke ik zelf kan controleren om zeker te weten dat de compressor niet de schuldige is?
Uw advies wordt op prijs gesteld.

Mvr
Maurice vd Driessche

Maurice7560

Geplaatst door Maurice7560 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Die riemen lopen er niet zomaar af, compressor toch een beetje verdacht.

Maurice7560 (0), 17 jaar geleden

Was bij de werkplaats en was erbij toen de auto op de brug ging en er aan de poelie van de compressor werd gedraaid. Normaals, deze draaide soepel, maar de compressos zelf zit gewoon vast. Enfin, men gaat de compressor demonteren en toezendan aan een gespecialiseerd bedrijf. Deze kijken dan of er gerepareerd kan worden of vervangen.
Vraag: kan iemand mij vertellen wat (bij benadering) de kosten zijn voor een nieuwe compressor?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

hey... maurice

deze aircopomp komt op 515,- euro ex btw...

paul,

Maurice7560 (0), 17 jaar geleden

Hola Paul :-)
Zoals ik aangaf is het eea nu gedemonteerd en onderweg naar het gespcialiseerde bedrijf. Komende week krijg ik een prijsopgaaf. Ben benieuwd... maar ik kom wel terug met hoeveel het kost. Zal in ieder geval toch door de zure appel heen moeten bijten, want in de auto wordt het al iedere dag zeer warm en ik mis de airco zeer :-)

mvg, Maurice

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.