Volkswagen Passat: uitlijning Passat een crime?

Bouwjaar: 2002

Hallo,

Passat TDI uit juni 2002.
Ik belde de bandenman om de passat, die ik net heb gekocht, even te laten uitlijnen. Hij vertelde me dat ik daar wel even wat tijd voor mocht uittrekken, omdat het subframe dan misschien los moest en het dus wel eens dik 2 uur kon duren. Dus, of ik hier wel rekening mee wou houden. Kosten dus ook een dikke 130 euro.

Ik heb nog nooit een auto gehad of gezien waarbij uitlijnen zo lang duurt en/of zo moeilijk is! Klopt het dat de passat zo moeilijk is uit te lijnen? En waar ligt dat dan aan? Waarom kan de passat niet gewoon uitgelijnd worden met het bijstellen van de stuurstang?

mystudio

Geplaatst door mystudio (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat ligt er al helemaal aan wat er aan het onderstel mankeerd.
Als de wielvlucht niet goed is moet inderdaad het subeframe uitgelijnt worden maar meestal is het een kwestie van sporing afstellen en is een makkie, Zou eens een dealer bellen.

wicher (0), 18 jaar geleden

Subframe verstellen is wellicht heel vergaand maar wat wel belangrijk is dat de z.g. S curve goed wordt afgesteld. Dit gebeurt door je stuurstangen in de hoogte te verstelen tov. de fusee. Mijn ervaring is dat maar heel weinig mensen hiermee op de hoogte zijn, ook mijn subdealer van VW niet. Daarnaast uiteraard de gewone sporing goed afastellen.

Wicher

mystudio (0), 18 jaar geleden

Nou ja, wat raar! Hij trekt maar heel erg lichtjes naar rechts en de profile tyrecenter meneer zei gelijk dat hij dan met het subframe aan de slag moest. Dan zoekt hij het toch in de askanteling? Wie zegt dat het niet gewoon de sporing is, inderdaad?

mystudio (0), 18 jaar geleden

En oh ja, met heel lichtjes bedoel ik ECHT heel lichtjes. Op een mooie rechte weg trekt hij een fractie naar rechts, maar, nauwelijks de moeite waard. Ben ik gewoon te kritisch? Of moet het perfect kunnen?

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

kan ook best aaan een band liggen, slijten de banden mooi vlak af? zoja er niks aan doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.