Volkswagen Golf: uitvallen en stotteren/schokken golf4 1.4 16v

Bouwjaar: 1998

Hallo,Kheb een golf4 1.4 16 klepper die nogal last heeft van een stotterende motor.Wanneer ik een snelheid aanhoud begint de auto te schokken alsof je in een te hoge versnelling rijdt dit gebeurt vooral in eerst en tweede versnelling.Wanneer de motor goed warm is valt de motor zelfs geregeld uit wanneer het gas los wordt gelaten.Wie o wie kan mij helpen.

ps: De auto is uitgelezen maar er is niets uigekomen en het gaskleppenhuis is schoongemaakt,distributieriem en spanrollen zijn tevens vervangen.Huidige km-stand bedraagt 97.000

Reacties zijn welkom wanneer u het probleem herkent,bij voorbaat dank!

dupl-u-10917-5dd14a4c9402c+boris

Geplaatst door dupl-u-10917-5dd14a4c9402c+boris (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo boris..

je zegt het gasklephuis is schoongemaakt! het lijkt erop dat er iets mis is gegaan met het opnieuw inleren van de gasklep!

is dit overgens na de schoonmaak wel gebeurt?

paul,

dupl-u-10917-5dd14a4c9402c+boris (0), 18 jaar geleden

Ik neem aan van wel het gaskleppenhuis is namelijk al twee keer schoongemaakt,ik zat zelf te denken aan de regeleenheid.Maar twijfel hieraan omdat de motor geen afwijkingen vertoont wanneer hij koud is.Dan zou je denken aan de lambdasonde lijkt me.Ps het opnieuw inleren van de gasklep,wat houdt dat precies in.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo boris

Het motortje van de gasklep loopt door de verschillende stadia. (stationair, gedeeltelijk gas, volgas) om dit juist te laten verlopen.. gaat men de gasklep opnieuw inleren (calibreren)

paul,

dupl-u-10917-5dd14a4c9402c+boris (0), 18 jaar geleden

Oke,helder! Snap alleen niet waarom dit probleem zich enkel voordoet wanneer de motor warm is?

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan ook een niet goed werkende EGR-klep zijn.Deze klep gaat in deellast open en bij te gas terugvoeren kan ie dus gaan inhouden.Weet niet of een elek. EGR hebt of met vacuüm geregeld maar hier kan het ook in zitten.

Geeft dan vaak een foutcode in de MAP-sensor onaannemelijk.

Gasklep inleren zal ik ook zeker doen.

Regeleenheid zal ik wel als laatste aan denken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.