Volkswagen Golf IV: Verschillende problemen

Bouwjaar: 1999

Ik heb het volgende probleem:

Bij koud weer (gisteren 2 graden en dan was het ook) en ik rijd een stukje bergaf waar ik de auto gewoon in versnelling laat staan zonder gas bij te geven, zakt de temperatuur een 5 a 10-tal graden terug. Dus de wagen warmt altijd netjes op naar 90 graden, enkel bij een bergaf waar ik hem gewoon in versnelling laat staan daalt de temperatuur. De auto deed dit vroeger niet en vroeg me af of ik me hier moet zorgen om maken of niet en wat het zou kunnen zijn.

Overigens (2e probleem) komt er soms een vreemde geur uit de verwarming en bedampen de ruiten als het hevig regent altijd. De auto is voor dit laatste eens binnen geweeest waar ze vervolgens gezocht hebben over er nergens een lek was maar alles was kurkdroog.

Het laatste probleem is het volgende: bij putten in de weg bonkt de wagen verschrikkelijk. Het is alsof hij op een gegeven moment stopt met inveren. De auto is 5 cm verlaagt met kw vaste kit incl schokdempers. Het is niet de stabilisatorstang daar ben ik zeker van (is overigens door de garage en de persoon die de vering geplaats heeft gecontroleerd. Volgens een maat van mij zijn het de rubbers van de stabilisatorstang (de binnenste). Heb er zelf niet veel verstand van maar heb hier toch mijn twijfels over.
Er zijn 15000 km geleden pas nieuwe rubbers vooraan gemonteerd en het geluid komt van vooraan. Ik heb de wagen hier in de garage eens voor laten nakijken en ze konden niets vinden, tevens waar de vering geplaats was ook niet. Volgens de persoon die de vering plaatste is het zelfs normaal. Vindt ik toch nogal een beetje vreemd want het is toch wel vrij hard.

P.S. sorry voor de lange uitleg of 3 problemen in 1 topic maar vond het wat nutteloos om er 3 topics voor te gaan maken.

Street54

Geplaatst door Street54 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

punt 1:is normaal. demotor hoeft niet te werken dus koelt af door de rywind. punt 2:verwarmingsradiatortje poreus[ zoete lucht binnen] dus als je de verwarmingaanzet moet deze eerst lekkagevloeistof weg werken[ ruit slaat aan]punt3: aanslag aandryf as dit komt omdat de auto verlaagd is. kan geen kwaad

Street54 (0), 18 jaar geleden

Vindt het wel vreemd dat hij dit enkel doet bij fel regenweer. Tevens komt dit probleem ook voor als ik bijvoorbeeld al 30 km aan het rijden ben en plots hevig begint te regenen.

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

is de geur die je ruikt heel zoet?

Street54 (0), 18 jaar geleden

EDIT: vandaag wat getest en wat blijkt: diezelfde muffe geur komt ook tevoorschijn als ik de airco inschakel (na tijdje rijden toen de geur niet te bespeuren was, schakelde ik de airco in en diezelfde geur kwam)

Nu had ik ergens gelezen dat je eventueel eens kunt proberen de verwarming op de hoogste stand en warmste stand te zetten gedurende een tijd. Nu dit heb ik gedaan voor een 5-tal minutjes (weet niet of dit genoeg was) dus voorlopig zal ik afwachten hoe het evolueerd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.