Volkswagen Polo: Uitvallen temperatuur en benzine meter

Bouwjaar: 1990

Hallo, ik ben sinds enige dagen in bezit van een Polo 1,3i coupe Fox.
Bij het ophalen van de auto deed opeens de temperatuur en de benzinemeter het niet meer.
Een keer onderweg na het nemen van een rotonde begon spontaan het rode lampje van de temperatuurmeter te knipperen en kwamen beide meters los. Sindsdien hebben zij niets meer aangegeven.

Wie weet waar ik zoeken moet of heeft een elektrisch schema van de Polo 2.

Fritz3439

Geplaatst door Fritz3439 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is waarschijnlijk de spanningsregelaar achter op de km teller unit. zwarte transistor op koelplaatje met 3 poten en een schroef bevestigd. Niet bij de dealer kopen, maar regelrecht naar een elektronica onderdelenzaak gaan. Het kan ook dat de massa van de cockpit defet is, zoek de centrale massaknoop onder het dashboard eens op.

succes

Fritz3439 (0), 19 jaar geleden

Hallo, bedankt voor je snelle reactie. Maar waar vind ik de massa knoop. Er zitten namelijk diverse stekkers los in de kabelboom welke kennelijk geen functie hebben. Ook is er een blokje met daarin een bruine en een zwarte draad. In dit blok is nog plaats voor diverse stekkers.

Mark-electro (0), 19 jaar geleden

is het al opgelost?

Fritz3439 (0), 19 jaar geleden

Hallo Mark-electro. Sorry voor het late reageren maar de storing heb ik enkele weken geleden opgelost. Het bleek dat onder de accu een gat was gerot van een kleine 10 cm. Na dat ik dit gat dicht had gemaakt met een plaat zink, carosserie kit, antiroestmiddel en teer droogde de auto van binnen mooi op. Na het behandelen van het instrumentenpaneel met contactspray werkte alles weer. Het is tot de dag van vandaag ook niet meer uitgevallen. Ik denk dat de oorzaak het hoge vochtgehalte in de auto was, ook de ramen zijn nu snel ontwasemd.

Mark-electro (0), 19 jaar geleden

oke...dashboarden is my job..

Fritz3439 (0), 19 jaar geleden

Als dat zo is weet ik nog wel een leuke. Jaren geleden heb ik eens een schade autotje gekocht, een renault 5 TL.
Als je op de rem trapte viel de benzinemeter uit. Bleek later de zekering te zijn van de betreffende groep, door een slecht contact trokken de zware remlichten de stroom weg voor de lichte gebruikers.

Bedankt voor je interesse en prettige feestdagen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.