Volkswagen VW Polo: Versnellingsbak stuk na 65.000 km

Bouwjaar: 2000

Hoi iedereen,

Ik heb sinds dit weekend een auto met een kapote versnellingsbak en dit al op 65.000 km, mijn Polo is van half 2000 en heb er sinds dag 1 niets dan problemen met gehad. Ik ben het echt beu !! De auto is een lopende rekening. Daarom wou ik vragen of er nog mensen zijn met dit probleem, daar mijn auto voorbij de garantieperiode is, beweren de garage's dat ik geen aanspraak kan maken bij de invoerder van Belgïe, maar ik hoor meer en meer dat er echt veel problemen zijn met dit onderdeel. Er is mij duidelijk gemaakt dat het niet aan mijn rijstijl of dergelijke kan liggen maar aan een stuk metaal dat gebroken is, daarmee 1 tandwiel afgebroken is en dit heeft al de rest van de tandwielen mee stuk gemaakt.
Wie kan er mij goede raad en/of wisselstukken bezorgen aub ?
De prijsofferte van de garage was niet normaal hoog !

Alvast bedankt
Bianca

Bianca1265

Geplaatst door Bianca1265 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi bianca,

tja je bent helaas niet de eerste met dit vervelende probleem
met de polo.
het is een bekent polo probleem bij de polo op het algemeen zijn de versnellingsbakken te licht voor het vermogen van deze auto( vooral bij de diesel versie de TDI ) die hebben het zwaar.

het is bekent dat een nieuwe v-bak ongeveer rond de 1800,euro kost maar ze kunnen vrij simpel uitelkaar om het evt, te herstellen dan vallen de kosten aanzienlijk lager uit. ( dit als optie )

overgens blijft het natuurlijk een vervelende kwestie voor de vw, rijder ( die zit met de kosten )( en de dealers steken hun hoofd in het zand.! ) en ze stuuren je van het kastje naar de muur en weer terug.

wat betreft aanspraak maken bij de importeur.( via een dealer )

ik weet niet wat je al hebt ondernomen.? maar je zou het eens kunnen proberen om aanspraak te maken dit vanwege de toch lage km, stand..( dit als argument ) van deze polo. ( dit mag niet kunnen met 65000,km )(
er staat toch immers een naam op deze auto )

hopelijk dat ze je nog een deel in de kosten willen vergoeden.?


paul,

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

denk wel dat je aanpraak kunt maken op coulance. zolang je maar een sterke adem hebt. zo'n versnellingsbak mag bij normaal gebuik langer meegaan dan 65.000 km en 4 jaar. dus je hebt recht op coulance wat de dealer ook zegt. vindt trouwens zelf dat de volkswagens er niet beter op worden, en al helemaal niet qwa prijs kwaliteits verhouding. volkswagens stonden bekend als degelijke wagens maar zijn dat alang niet meer. de prijs blijft wel degelijk. succes

TurboNepper (0), 19 jaar geleden

Hoi Bianca Caers,

Mijne versnellingsbak heb ik vervangen op ong 115.000 km, maar dit is natuurlijk door mij, mijn rijgedrag, heb geen POLO wel een Golf , ik zie hier op dit site dat ze over 1800 euro spreken ik heb het in ieder geval bijna voor niets vervangen dan, via een vriend van mij die ik heel goed ken en heeft vroeger bij VW gewerkt, de onderdelen heb ik zelf gekocht zo weet ik natuurlijk ook hoeveel ze kosten en niet via garages want weet dat garages goedkoper kunnen kopen maar probleem is dat ze die stukken duurder verkopen om winst te maken.
ik denk dat ik totaal alles inbegrepen + werkuren rond 500 - 550 euro ongeveer was,
Dus als ik u was zou ik niet bij VW gaan maar iemand die daar ook gewerkt heeft (komt goedkoper uit)
groetjes

Bianca1265 (0), 19 jaar geleden

Hoi iedereen,

Alvast bedankt voor jullie reactie !
De prijs die mij is aangeboden door de garage ligt nog een stuk hoger, ze vroegen 2601 euro, dit dan wel met plaatsing enz incl.

Dit wil ik er echt niet aan geven, ze steken inderdaad hun kop in't zand. Ik ben momenteel op zoek naar een tweedehandsv-bak of een goedkope nieuwe, maar zeker niet aan 2601 euro.

Wat betreft de invoerder contacteren, dat heb ik nog niet gedaan.
Ik heb een aangetekende zending klaar liggen en ik heb ondertussen al een site gevonden waar iemand de mensen vraagt om alle info ivm mijn probleem samen te brengen. Allemaal Polo's en allemaal rond de 65 à 70.000 km v-bak stuk. En dit om het probleem eindelijk te erkennen en om vergoedingen of op zijn minst tussenkomst van de dealers/invoerder.

500 Euro is echt wel niets, hou die goede vriend van jou maar. :o)

Nu even een vraag, zijn jullie allemaal uit Nederland ? Want zelf ben ik uit België en ik heb het gevoel dat het bij jullie goedkoper is qua auto onderdelen enz...

In elk geval, ik ben druk op zoek naar een goede v-bak.
Als iemand een adres weet of kan helpen, meer dan welkom.

Groetjes.

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

kijk eens op www.onderdelenlijn.nl hier moet vast een gebruikte te vinden zijn. maar reken maar wel dat ze aardig hoge prijzen vragen, het is immers een kwaal bij deze auto's dus ze liggen niet voor het oprapen. succes

TurboNepper (0), 19 jaar geleden

Bianca Caers,
Toen jij bij die andere persoon bent geweest (die u 2601 euro heeft gevraagd) heb je ook vermeld dat die andere persoon maar 1800 euro vroeg. Je moet altijd zeggen (de waarheid zeggen natuurlijk) dat je (zoals mijn vader dat doet) al reeds iemand hebt gevonden voor 1800 euro maar dat dit TE VEEL is en dat je tegen hem zegt of hij het bij u goedkoper kan dan dit bedrag (goedkoper dan 1800 dus). Je moet meerdere garagisten contacteren en niet 1 of 2. Toen mijn versnellingsbak bijna was versleten heb ik minstens 2 VW dealers gecontacteerd, en 3 garages + mijne vriend = totaal 6 en alle 6 hebben verschillende prijzen gegeven zo kun je dan natuurlijk de beste en goedkoopste kiezen ;)
Nadeel is wel dat het langer duurt vooraleer je auto gemaakt is omdat je die verschillende personen moet contacteren etc... maar ja dit is om geld uit te sparen natuurlijk.

Veel success Bianca Caers en hoop dat je wagen snel wordt gefixed.
Ik zelf woon in Antwperen in Belgie dus niet in Nederland (dus uw vraag of autoonderdelen in NL goedkoper is, dat weet ik niet zomaar, je moet alleen maar de juiste contactpersonen kennen dat is al ;)
En ik weet wat uw volgende vraag is aan mij? of ik mijn vriend zijn telefoon of adres kan geven. Ik heb dit al reeds gedaan over uw probleem en wat zijn prijs ongeveer is, heb hem een email gestuurd, ik weet dat hij onlangs op vakantie is voor z'n trouwfeest maar als hij terug is in Belgie zal hij zeker terug antwoorden. Dan laat ik u iets weten, maar weet totaal niet voor hoelang hij verlof heeft genomen :) Maar ondertussen kun je verder zoeken :-)

Bianca1265 (0), 19 jaar geleden

Even nog een vraagje aan jullie allemaal,

Ik heb eventueel een v-bak gevonden voor mijn Polo, maar dat is een type DKF en in mijn Polo steekt nu een ETD, zouden die passen ? Volgens de verkoper wel, maar ja...
De nieuwe v-bak is van 1998 en die zou moeten passen of niet denken jullie ?

Bedankt !!

TurboNepper (0), 19 jaar geleden

Bianca, u zei dat u in Belgie woont ;)
Als je goedkope onderdelen wil kopen kun je het van hier kopen
http://www.dj-autoparts.be/ zo hebben zowel nieuw als 2de hands materiaal, daar kun je ook via afspraak je wagen laten maken je kunt eens horen hoeveel dat het daar kost ;)

veel succes Bianca

Bianca1265 (0), 19 jaar geleden

Bedankt heb een aanvraag tot offerte gedaan.

Merci heb het nodig.

kweetnie (0), 18 jaar geleden

heb juist zelfde probleem na 70000KM

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo bianca probeer dit adres is allicht goedkoper dan een garage. http://www.ronald-morien.nl/

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.