Volkswagen Golf: v5 van golf betrouwbaar??

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 v5

wie kan mij wat vertellen over deze motor van de vw groep.. sta op het punt om deze golf 4 aan te schaffen maar er staat mij iets bij over die v5 die niet helemaal betrouwbaar is en klopt het dat er geen distrubutie riem maar ketting in ligt??.....wie o wie kan mij er iets meer over vertellen...

Fred.

Geplaatst door Fred. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

sequence (0), 16 jaar geleden

V5 is op zich een goede motor, het is niet een hele zuinige motor en soms wil er wel eens een bobine (er zit er 1 op elke cilinder) stuk gaan.
Verder hele fijne motor met een super geluidje, klepaandrijving gaat ionderdaad met een ketting. Dus (meer) onderhoudsvrij.

Mooiste is natuurlijk de 170pk (16v) versie...

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

de meningen lopen uiteen, maar persoonlijk ben ik niet zo kapot van dit type motor, rauwlopers zijn het.................

Gr. paul

Santa (0), 16 jaar geleden

En meestal NIET zuinig bereden.........................

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik zou dan eerder voor de 1.8 turbo gaan,vind ik persoonlijk veel beter rijden,veel soepeler en ook zuiniger,en met een goede chiptuning rijdt ie helemaal geweldig.

Ricky

dkkp (0), 16 jaar geleden

hallo fred,

ik rij zelf een v5 van 99 en ben er superblij mee.de v5 heeft een super geluid en een lekker koppel,in de derde versnelling een rotonde over gaat met gemak en als je met ongeveer 1000 toeren rijdt en dan gas geeft trekt hij gelijk goed,en met een 1.8 turbo heb je eerst nog dat turbo gat! wat ik ook een nadeel van een 1.8 t vind is dat je veel hoger in toeren moet rijden ,janken zeg maar!!
ik rij gemiddeld z'on 1 op 10 maar als echt zuinig wil rijden moet je geen v5 kopen...

en wat die betrouwbaarheid betreft ik heb er nog geen enkel probleem mee gehad en de auto heeft inmiddels 68dkm gelopen.

gr dennis

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=dkkp]en wat die betrouwbaarheid betreft ik heb er nog geen enkel probleem mee gehad en de auto heeft inmiddels 68dkm gelopen[/quote]
dennis

de meningen lopen uiteen.... en je weet, 1 zwaluw maakt nog geen zomer! beter voorkomen dan genezen.....................

Gr. paul

Santa (0), 16 jaar geleden

Maar laten we eerlijk zijn: 68 dkm is nou NIET echt een kilometerstand waarbij je zegt: Wauw, hij doet het nog steeds goed!

Tenzij je minder gewend bent geweest................

Fred. (0), 16 jaar geleden

Maar wat bedoel je met rauwlopers dan paul? en wat zijn dan nog meer zwakke punten met dit blok behalve de bobine's dan?

en een vraagje voor sequence: 170 pk 16v(alve) maar neem ik aan dat je bedoelt een 20v bedoelt?? of heeft dat alleen nog maar te maken met het uiterlijk vertoon??? en is er net zo als bij de tdi's dat er de zelfde motor geleverd word met verschillende vermogens???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.