Volkswagen Golf III: Ventilator schakelaar

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Beste probleem oplosser ,
Van mijn golf 3 deed de ventilator schakelaar op stand 3 het meestal niet. Na wat op de schakelaar duwen deed deze het weer even. Vandaag probeerde ik dit trucje weer echter er kwam een vonkje bij de schakelaar vandaan.
Op geen enkele stand van de schakelaar geeft de ventilator nu nog een reactie. De zekering is van de ventilator is heel. Zit er ergens nog een zekering of iets dergelijks? Is de schakelaar los te vervangen Of moet er een hele nieuwe unit in met kachelstand schakelaar ventilator schakelaar en temperatuur schakelaar?
Of heeft de ventilator het begeven? Is het gemakkelijk om de ventilator na te kijken door een draadje door te verbinden?
Alvast bedankt voor mogelijke reacties en laat zeker weten of dit tot oplossing van het probleem zal leiden.
Met vriendelijke groet,
Bert van Scheijen.

Bermia

Geplaatst door Bermia (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Bert,

Trek de knop eens eraf, daar waar je de stand mee kan verdraaien, zet hem eens op bv 2 en druk met een schroevendraaien op het plaatje die je links ziet zitten, als hij nu wel draait, kan het in de bediening ervan zitten, doet hij nog niks, meet dan eens op er spanning op de ventilator motor staat, kan ook in de bedrading zitten..

De zekering kun je eers even controleren..

Gr Stefan

Bermia (0), 13 jaar geleden

Beste Stefan,
Hartelijk dank voor je bericht. De knop eraf gehaald.Op plaatje links gedrukt geen reactie op de ventilator. Inmiddels de ventilator bekeken en getest is ok . De zekering getest op de ventilator unit ook ok.
Ik denk dat het toch in de ventilator schakelaar zit. Nog andere suggesties ?
Groet Bert

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Bert,

Meet anders eens bij de motor, daar zul je nu dan geen spanning mogen meten, de kachelweerstand zal niet kapot zijn, dan werkt nogmaal altijd nog de hoogste stand van de aanjager, er zouden 2 dingen over kunnen blijven, de bedrading ( Ook de massa ) of de schakelaar ( Draaiknop / Mechanisme ) is defect..

Gr Stefan

Hooghe jozef (0), 13 jaar geleden

je kunt dat klein schakelplaatje uithalen en een beetje bijbuigen als het eruit is dan kun je met een schroeven draaier zelf contact maken in de 4 verschillende standen , zo zie je ook goed hoe die draaischakelaar werkt , ik weet niet of je zo een plaatje appart kunt kopen .

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Dat plaatje bedoelde ik dus ook jozef,

Waarschijnlijk is dat ook niet los te koop, misschien is het beste en goedkoopste een sloop exemplaar.

Bermia (0), 13 jaar geleden

Beste Stefan en Jozef,
Hartelijk dank voor jullie suggesties. Contact maken via een schroevendraaier en de draaiknop lukt mij niet. De ventilator draait niet. Ik heb besloten voor E 27.50 een unit bij de vw sloop te bestellen. Misschien komt deze morgen 23- 6-2010 al binnen. Ik snap er geen bal van dat de schakelaar in geen enkele stand een signaal meer afgeeft. Maar voor bovenstaand bedrag ga ik het avontuur maar aan met een andere unit. Bedankt voor jullie antwoorden en laat weten wat het resultaat zal zijn.
Groet Bert

Bermia (0), 13 jaar geleden

Beste Stefan en Jozef ,
Andere Kachel bediening paneel van de sloop gemonteerd. Deze werkt perfect. Kennelijk toch een probleem in de schakelaar zelf.
Groet en bedankt voor jullie suggestie.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Kijk, mooi om te horen!

Bedankt voor de feedback!

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.