Volkswagen Golf III : vermoeden piepende distributieriem

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900cc

als ik mijn wagen start begint hij hevig te piepen, en zie ik mijn toerenteller zakken.
moet hem dan een een paar minuten laten draaien en dat piepen stop, en stijgt de toerenteller terug. kan ik dan op gemak aanzetten.
af en toe tijdens het nog maar aanzetten en ik verleg van vitesse kan dat piepen terug beginnen, en zakken de toeren terug. ben dan wel heel voorzichtig.
eenmaal de wagen warm loopt heb ik daar geen problemen mee. wat zou de oorzaak kunnen zijn?

renaat A

Geplaatst door renaat A (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peter Schouten (0), 14 jaar geleden

Een distributieriem piept meestal niet. Controleer je v-snaar eens (die riem die je dynamo aandrijft). Wat het ook kan zijn is een moeilijk lopende spanrol, daar moet je in elk geval niet te lang mee wachten anders draai je je motor aan gort.

suc6
Peter

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Waarschijnlijk hoor je de multiriem piepen in eerste instantie, kan ook verklaren dat de toerenteller dan even wat wegvalt..Controleer eenst of de riem niet vettig is, controleer ook of er geen scheurtjes aan de binnenkant van de riem zitten, dus op het loopvlak ( de ribbels )

Mocht dit zo zijn is het beste om hem te vernieuwen, voor te testen zou je ook even een kaars aan de riem kunnen houden als de motor loopt, als het dan stopt weet je waar je het zoeken moet, je moet die niet bij een goede of nieuwe riem doen.

Je zou ook even de multieriem eraf kunnen halen en hem dan starten.

Gr Stefan

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Als dat piepen zich voordoet kijk dan eens naar de snaarspanner of die niet hevig staat te swingen . Die dempertrommel is los te koop. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.