Volkswagen Bora: vermogenverlies op helling

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

hallo,
met mijn bora 1.6 16v benzine, reed ik naar zuid spagne, op vlakke wegen de auto rijdt heel goed, maar op een helling, trekt niet door,de snelheid gaat om laag, de auto verliest kracht.
daarvoor had ik geen probleem met ander autos(vento1.8 en passat1.8 benzine.) met deze bora wel.
kan iemand mij helpen? bedankt

dabi

Geplaatst door dabi (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=dabi]daarvoor had ik geen probleem met ander autos(vento1.8 en passat1.8 benzine.) met deze bora wel[/quote]
Je zegt het zelf al.... Motortype 1.6 heeft nou eenmaal niet de eigenschappen van een 1.8 dat verklaart waarschijnlijk het probleem.

Gr. paul

Goozzez (0), 15 jaar geleden

Zoals Paul zegt, een 1.6 heeft geen vermogen zoals een 1.8 of zwaarder. Toen ik laatst naar Duitsland reed in het Eifelgebergte merkte ik ook op dat de auto op hellingen niet zo trekt als op een plat stuk. Maar dat is toch normaal. Die mensen rijden daar niet voor niets rond met 2- of zelfs 3 liters!

Heb zelfs in een dorpje dat op een steile helling lag een Audi A8 3.2 Quattro gezien, en ik durf te wedden dat ze hem in de winter hard nodig hebben!

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Niet alleen het motorvermogen ,maar ook het totale gewicht van de auto speelt een zeer grote rol.
Als je nu dus met een groter totaal gewicht rijdt dan met de andere auto's , krijg je door twee oorzaken een verklaarbaar verschil.
Behalve het gedrag op hellingen wordt ook de accelleratie minder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.