Volkswagen 0: verschil cilinderkop 1.9d en 1.9td

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

ik heb bij schaap en bron een 1.9 td aaz motor gekocht. nu bleek de cilinderkop gescheurd en heb ik voor garantie een andere clinderkop gekregen. dit is een cilinderkop van een 1.9d. maar begin me nu af te vragen of dat eigenlijk zomaar kan.
iemand ervaring?

mvg, Hans

hvdtweel

Geplaatst door hvdtweel (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

ik heb slechte ervaringen met dat soort grappen tenminste bij peugeot gaat t niet goed of je mot het mooi vinden dat je nokkenas door de motorkap heen vliegt

je moet ze gewoon bellen als het dan wel verkeerd gaat laat er dan maar één van hen die auto weer repareren voor niks

groeten marco

hvdtweel (0) PRO, 14 jaar geleden

nouja het blok zit gelukkig nog niet in de auto. wou uit voorzorg ff een nieuwe koppakking er tussen zetten en toen zag ik dus dat de kop gescheurd was. maar ik wil eerst even zeker weten of dit goed komt voor ik de nieuwe kop er op zet. wil liever voorkomen dat het fout gaat

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Controleer de kop even goed..

Als deze overeen komt met de oude kun je hem gewoon montere zonder problemen.

Hetzelfde bij de Golf 2 td's daar kun je bv ook een kop opzetten van een gewone diesel of omgekeed, mits die ook voorzien is van hydraulische stoters, ook hebben deze bv 2 oliekanalen in de kop en die met mechanische maar 1..

Controleer deze kop maar eens goed, grofweg gezegd zijn de helft van de koppen die je vind of koopt ook gescheurt..Kwaaltje

Kijk ook even naar het aantal gaten in de koppakking en monteer dezelfde..

Gr Stefan

hvdtweel (0) PRO, 14 jaar geleden

de kop die ik nu heb is verder perfect alleen dus van een 1.9 d. de koppakking van een 1.9d en 1.9td is hetzelfde (ook zelfde vw nummer) dus neem aan dat de olie kanalen en dergelijke dan ook gelijk is.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

In de koppakking heb je gaten zitten, 1 - 2 of 3 gaten, dat bedoel ik..

Als hij verder hetzelfde is zoals je aangeeft en hij niet gescheurt is zou je hem gewoon kunnen monteren..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.