Volkswagen Golf: Verschillende typen Dynamo's op de 1.3 Inj.

Bouwjaar: 1989

Mensen,
Op mijn Golf kunnen verschillende typen dynamo's zitten.
Een Valeo 50 Amp, een Bosch 50Amp, of een andere 60 Ampere maar die komt bij dit model geloof ik niet veel voor.
Nu is mijn typeplaatje echt helemaal vergaan. Hoe kan ik mijn type achterhalen? Zit het hem in de grootte van de pulley? Zit er achter de koelvin een nummer geslagen misschien? Alle tips zijn welkom.
Bvd, Jeroen.

Butsman

Geplaatst door Butsman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

denk dat dat niet zoveel uitmaakt jeroen..

wel kan de afstand tussen waaier koeling,en poelie kan wat verschil in zitten..bij sommige zit de poelie tegen de waaier aan en bij de andere zit hij er 5cm vanaf..maar 50 of 60 AMP maakt niks uit hoor..anders even bij de dealer vragen als je perse de originele wilt hebben..

Succes

Butsman (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je reactie!
Ik heb het eigenlijk anders opgelost, de mijne is weer opgeknapt. De schade viel mee, wat electronica en voornamelijk olie smurrie. Nieuwe koppakking en de oorzaak van de olie smurrie was opgelost. (er valt trouwens niet veel van de kop af te vlakken)

Maar de 60 amp. zit waarschijn alleen op een 1600 of GTI met airco.
Wat ik inmiddels zeker weet is hetvolgende; Er horen verschillende V-snaren bij vanwege het grote verschil van pullie diameter. De dealer kon niet zien aan de hand van mijn chassisnummer welke dynamo ik zou hebben.

Het nummer zit achter de poelie. Dat is niet zo'n handige plek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.