Volkswagen Crafter: Versnelling

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat

Na het verwisselen van het wiel door de reservewiel ivm een lekke band schakelt de automaat enkel nog handmatig tot in zijn 3de versnelling en kom ik niet boven de 50km per uur.
Iemand ervaring hiermee en mogelijk een oplossing hiervoor?
Dank jullie wel voor jullie eventuele hulp.

Wieldealer

Geplaatst door Wieldealer PRO , lid sinds 4 jaar geleden

4 Reacties

djoeri PRO, 4 jaar geleden

Is toevallig je reservewiel een andere maat dan je normale wielen? Dit kan dan een verschil in omwentelingen geven wat weer een storing in je abs/asr geeft (lees ingreep) dan denkt de auto dus dat er een wiel doorslipt. Dit geeft dan ook een reactie op de motor en bak. Anders denk ik puur toeval, even uit laten lezen bij de dealer.

Wieldealer PRO, 4 jaar geleden

Na het wisselen van de reservewiel met het gerepareerde orginele wiel was de storing weg. Echter vanmorgen na het indrukken van de remschakelaar kreeg ik dezelfde storing. Wederom niet schakelen als automaat enkel handmatig. Na de remschakelaar terug te hebben gezet was automatisch schaken weer mogelijk maar de storingslampjes blijven wederom branden.

djoeri PRO, 4 jaar geleden

Dat zou wel eens een defecte remlichtschakelaar kunnen wezen, ik zou hem eerst even laten uitlezen dan weet je misschien meer

Wieldealer PRO, 4 jaar geleden

Dank je wel . Probleem opgelost. Was inderdaad het remlichtschakelaar. Bedankt Djoeri

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Crafter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.