Volkswagen Transporter: versnelling schakelprobleem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9td

geachte lezer

heb het volgende een volkswagen transporter uit 1996 1,9td ,die heeft het volgende probleem met schakelen .

de 1e versnelling en de achteruit die zitten vlak naast elkaar dus dat wil zeggen als je bij de stoplichtenstaat dan zou het zo kunnen dat je hem in de achteruit zet ipv de 1ste versnelling.heb al ff gekeken maar kan er weinig aan zien wat er aan ontbreekt ,bij de golfjes kon je duidelijke een plastic blokje zien zie hier er weinig aan.............

iemand hier ervaring mee



mvg niels

nharmelink

Geplaatst door nharmelink (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Of de afstelling van de kabels op de bak zijn verkeerd of het mechaniek van de pook is versleten/stuk waardoor hij te ver naar links kan.

Passatje (0) PRO, 13 jaar geleden

Boven op de bak gaan vaak de plastic bolletjes van het schakelmechnisme kapot. Deze zijn los te vervangen.

Sucses Passatje.

merc131 (0), 12 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem met mijn Transporter T4 uit 1991.

Kun je die plastic bolletjes van het schakelmechanisme van bovenaf zien (bij de versnellingspook) of moet je onder de auto zijn?

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Sjaak; dat is te zien en vooral als je als monteur weet hoe het hoort te werken. Vet ontbreekt vaak en slijtage doet de rest. Ook is er op de bak een scharniet met een witte plastic bol . Valt er wel eens tussenuit. Kijk ook eens onder de pookhoes of daar alles nog goed is , Laat iemand de pook bewegen en jij kijkt waar de speling zit . Al die onderdeeltjes zijn los leverbaar. Succes.

rsf (0) PRO, 12 jaar geleden

Zit de borg veer van de schakelpook voor de achter-uit blokkering er nog op?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.