Volkswagen Transporter: Oliepeil klopt niet, gooit motor steeds uit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 66kw

De laatste paar weken slaat de motor tijdens het rijden zo af, geeft dan aan dat het oliepeil te laag is en dan is het gelijk ook gebeurd. Na bijvullen olie (wat niet nodig is, omdat er genoeg inzit) kan je hem weer starten. Aan de computer geeft hij geen storing aan, ligt dit aan de oliepeilsensor?

jopje76

Geplaatst door jopje76 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Is de carterventielatie wel goed open ?

Gr. Harry

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Waarom blijf je olie bijvullen terwijl deze op peil staat ? Kan best de sensor zijn die defect is.

Rij ook niet verder met een te hoog olie niveau, dat is ook niet goed.

jopje76 (0), 13 jaar geleden

ja, gooi er dan olie bij omdat hij anders helemaal niet aan wil, en als je aan de kant van de weg staat je daar ook wel graag weg wil
Had vanochtend toevallig over een sensor gehoord, dus laat die zsm vervangen.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

volgens mij zit er geen sensor die jou auto doet afslaan met te laag oliepeil,levensgevaarlijk zou dit zijn,wat dacht je bij inhaalmanouvre,ik heb zo'n idee dat jij een elektronische storing hebt en alles uitvalt en dan alles opnieuwe gechekt wordt en die sensor afwijkt,wat gebeurt er als je de stekker van de sensor loshaalt en gaat rijden,of gewoon opnieuw start zonder olie bij te vullen,hij slaat af door een andere oorzaak en de sensor behoed jou om hem te laten draaien zonder olie,dus die sensor kan wel kapot zijn dat je hem misschien niet kunt starten(wat ik me niet voor kan stellen) maar deze laat jou auto niet afslaan,en je kunt wel olie bijvullen maar deze sensor meet dat toch niet, als hij op vol staat wat moet hij dan nog meten.ligt er geen draadje van die sensor los tegen het blok wat storing veroorzaakt

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, mogelijk wordt het afslaan veroorzaakt door een defekt relais 109. Groet Jan227

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.