Volkswagen PASSAT 2006: versnellingbak probleem?

Bouwjaar: 2006

Hallo allemaal

Mijn vader heeft een VW Passat, en heeft een klein probleem met de versnellingsbak (denk ik)

Als de auto in de eerste versnelling staat en je trekt op begint de auto te schokken. En dan heb ik het niet over schokken dat de motor niet lekker loopt maar meer dat de auto begint te schudden. Als of de koppeling begint te haperen tussen het aangrijpen van de koppelings plaats, dat ie beetje zit dat ie wel/niet/wel/niet goed aangrijpt.

Voordat ik de koppeling begin te vervangen wil ik eerst een vragen wat jullie mening is, mijn collega zegt dat het misschien de motorsteunen zou kunnen zijn omdat de motor enig sinds heen en weer begint te schudden.

Het gekke is dat ie het alleen doet in de eerste versnelling en bij een wat lagere toerental, als je een hogere toerental optrekt merk je er niks van..

Ik lees op het internet veel problemen hierover, maar dan wordt er steeds gesproken over de motor (dat deze stottert) maar hier is volgens mij geen spraken van...

Gaat om een passat 3c20e2
motor: blf
bak:hpb

Timothy

Geplaatst door Timothy (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ferdinand (0), 4 jaar geleden

Wellicht twee massa vliegwiel.
Ferry

kaleido 1 (945) PRO, 4 jaar geleden

Ik vermoed of 2 massa vliegwiel of brandplekken op de koppelingsplaat/drukgroep/vliegwiel , waarschijnlijk als de motor warm is , wordt het minder.
Als het echt erg is , zit er niets anders op dan de bak te verwijderen en te kijken wat je tegen komt.

Timothy (0) PRO, 4 jaar geleden

Daar dacht ik ook al aan. Alleen volgens specificatie heeft deze auto dat niet.

kaleido 1 (945) PRO, 4 jaar geleden

Geen 2 massa vliegwiel , dan blijft de koppeling zelf over.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.