Volkswagen Golf: versnellingsbak golf 3

Bouwjaar: 1996

hallo beste VW liefhebbers

golf 3 1.9 tdi 66kw
ik heb het volgende probleem nl. de versnellingsbak die erin zit is volgens mij van een benzine auto want ik schakel me dood en ik kan niet harder als 140/150 rijden want dan staat m'n toerenteller op 4.500/5.000 tpm
nu kan ik een bak van een golf 4 tdi kopen bouwjaar 2001 maar past dit zonder problemen op mijn golf 3
heb hydrolische koppeling met 2 schakelkabels
die golf 4 ook
alvast bedankt
groet andre

andre365

Geplaatst door andre365 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

1996 en 2001, ik zou het er maar niet op gokken.. het verschil jaren is véél te groot en naast dat zit er ook een heel productieverschil in de golf III en de golf IV.


mvg

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Ligt je koppeling er niet gewoon uit? verkeerde bak gemonteerd lijkt me wel heel stug, de 1nigste die ook schakelkabels heeft(in dat bouwjaar) is van een vr6 en daarmee krijg je niet van dit soort tafferelen.

andre365 (0), 18 jaar geleden

hoe bedoel je koppeling eruit ??? schakelen gaat perfect ik moet wel binnenkort de koppelingsplaat vervangen dieis wel aan vervanging toe.
wat is de juiste bakkode van een tdi bak dan controleer ik die eens.
groet andre

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je koppeling versleten is dan blijft deze slippen, dus hogere toerentallen dan normaal. En je meld zelf al dat je platen aan vervanging toe zijn dus....
Er zijn mega veel bakcodes mogelijk. zal nog wel een paar mogelijke doorgeven.

andre365 (0), 18 jaar geleden

koppeling slipt helemaal nog niet maar het pedaal pakt heel hoog ik kan nog zonder problemen een zware aanhanger trekken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.