Volkswagen Golf IV: Versnellingsbak Golf 5

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 AKL

Hallo,

Mijn vrouw melde pas dat ze haar golf niet meer in de achterruit kreeg. Ze zij dat het begon te stinken in de auto, maar dat hij daarna wel weer in de achteruit ging. Na zelf een paar keer voor/achteruit gereden te hebben ben ik er vanuit gegaan dat ze de handrem was vergeten.


Vandaag belt ze in panniek op. Nu is dat wel vaker, maar dit keer maakte de auto een vreemd geluid. Tijdens het rijden hoorde ze een harde bons. Daarna maakte de auto een vreemd geluid in de 4e en 5e versnelling. Ik ben er naartoe gegaan, en het viel mij op dat er een druppel olie aan de carterpan hing. De motorolie was nog op peil, dus ben ermee naar huis gereden. En inderdaad, op hogere snelheid maakt de auto een vreemd geluid. Alleen als je het gas loslaat met de auto in z'n versnelling. Met trekkende motor of met ingetrapte koppeling is het geluid weg. Het geluid is moeilijk te omschrijven, een soort zacht schurend, knarsend wrijvend geluid.

De oliedruppel die onder aan de carter hing zal misschien de versnellingsbak olie zijn. Ik zal morgen beginnen de bak olie te controlleren, en eens bekijken of er van de onderkant iets apparts te zien is.

Herkend iemand dit probleem? Tips?

Edit -> Bouwjaar moet zijn 1998

willemhs

Geplaatst door willemhs (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Dus met gas los in de versnelling een schurend geluid? En geluid is weg als je gas geeft? Denk dat je er dan vanuit kan gaan dat de bak inwendig defect is,laat het eens horen aan een garage/dealer.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Bouwjaar 2008? Dan heb je volgens mij nog garantie.

johndoornbosch (0) PRO, 14 jaar geleden

golf 4 met akl motor van 2008 ?

willemhs (0), 14 jaar geleden

Sorry, bouwjaar 1998

Ik heb even een nieuw topic gemaakt met het juiste bouwjaar daarin:
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.