Volkswagen Golf II: versnellingsbak golf2

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1:400

hey ik zit met een probleen ik heb een jaar terug een golf 2 gekocht en heb er al aardig wat aan vernieuwd
Nu had ik altijd al een ratelend geluid bij het schakelen naar zn achteruit wel al nieuwe kopeliingspplaten en drukgroep die er al een tijdje in zitten en goed werken nu wou ik dus nog even de versnellingsbak olie bijvullen en na rondvragen zat het vulgat aan de voor kant aan de kant van de koplampen bij mij was dit een torexbout als k het goed zeg vood ik raar want normaal is dit imbus dacht ik maar toch losgehaald bij gevuld en vast gedraaid en nu auto starten gaat goed naar zn 1 ging ook goed leek het want nu zit ie muur vust maar ik weet niet waar heb ik wel het goede los gedraaid ook heb ik soms last van als ik de koppeling indruk dat dan d toeren zeer snel terugvallen helemaal naar nul en de auto uit valt

Wat ik moet weten:
-heb ik de goeie bout losgedraaid
-waarom zit mn versnelling vast in zn 1
- waarom valt af en toe de auto uit

alvast bedankt

tabas89

Geplaatst door tabas89 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Haal de bak maar ervan af en uit elkaar..

Je zal een bout van de schakelvork o.i.d. hebben los gedraait en die zul je nu niet meer goed krijgen gezet, daarom zit hij vast, als je de bak er toch afhaald kun je beter opzoek gaan naar een andere, dat ratelen in de achteruit zal ook wel in de bak zitten..

Je hebt dus de verkeerde bout eruit gedraait, is altijd een dikke imbus, onderaan uit laten en aan de zijkant bijvullen tot de olie eruit komt.

Gr Stefan

tabas89 (0), 13 jaar geleden

hey stefan bedankt voor je reactie was al een beetje opzoek gegaan naar een nieuwe bak om te laten reviseren gaat ook weer zoveel kosten maar goed wel weer iets geleerd

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hallo Tabas,

Reviseren kost inderdaad ook het nodige geld, of dit nog de moeite waard is bij deze auto, is natuulijk ook nog maar de vraag.

Je vind zat gebruikte Vers. bakken op internet voor een prikkie, ik zou voor deze optie kiezen, dan ben je goedkoop weer geholpen, over het algemeer krijg je niet veel aan deze bak..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.