Volkswagen Tiguan: versnellingsbak lekt bij aansluiting koelerleidingen

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI 4M

Bij de versnellingsbak van mijn 4 motion automaat drupt er olie uit te alluminium koppeling op het blok bij de leidingen die naar de koeler gaan. Er zit een plaatje voor die beide leidingen zou moeten afsluiten met 1 bout. Ik heb geprobeerd om er vloeibare pakking tussen te doen maar dit heeft niet geholpen het ziet ernaar uit dat het lekken zelfs verergerd is. Kan ik ditzelf eenvoudig herstellen of moet de auto naar de dealer? uitelkaar halen ziet er niet zo moeilijk uit maar het opnieuw vullen weet ik me geen raad mee en hoe is de afdichting? zit er een o-ringetje tussen of is het een konische afdichting ? Wat is wijsheid ? Ik hoop dat de bijgevoede foto iets verduidelijkend is. :-) (bij de gele pijl hangt een drup olie)

Bedank voor alle opmerkingen of advies !!

[url=http://postimg.org/image/fp2p1ll6z/][img]http://s17.postimg.org/fp2p1ll6z/foto2.j...[/img][/url]

Lukie

Geplaatst door Lukie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Tiguan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Vloeibare pakking oei oei.
Waar heb je de vloeibare pakking tussen gesmeerd , als ik het zo lees heb je de leidingen niet eruit gehad , anders was je wel olie kwijt geweest.
Ik zou naar de dealer gaan , want we zijn nu aan het knoeien , als er bv pakkingresten in het schakelblok komen is de kostenpost vele malen hoger , bak kapot bv.
Soms lijken dingen zo simpel , maar zijn het niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Tiguan of stel zelf een nieuwe vraag.