Volkswagen Tiguan: aircocompressor krijgt geen aansturing

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 bleumotion

deze wagen krijgt geen aansturing op de aircocompressor. er zit voldoende gas in en er zijn geen foutcodes bij het uitlezen . kan mij iemand helpen?

Simoens 1

Geplaatst door Simoens 1 (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Tiguan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

turbozh (0) PRO, 10 jaar geleden

Hoe heb je de aansturing gemeten?
Heb je de aansturing in de meetwaarden uitgelezen of aan de compressor?

Bij variabele aircocompressoren test je de compressor met een speciaal apparaat waarmee je de klep in de compressor aanstuurt.
Niet met een voltmeter.

Simoens 1 (0) PRO, 10 jaar geleden

ik heb de meetwaarden uitgelezen en met een voltmeter

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Leidingen worden dus niet koud neem ik aan?
Hoe weet je of er voldoende gas in zit? (door alleen de druk te meten zegt nog niks over de hoeveelheid gas).
Als leidingen echt niet koud worden en er zit ECHT genoeg gas in (dus minstens 400 gram) dan via de meetwaardes de stroom meten van compressor terwijl je hem aan/uit zet en als je ziet dat hij ampere meet dan moet de compressor stuk zijn, dan of inwendig stuk of de as staat stil (moertje/boutje op koppeling staat dan stil).
Als leidingen wel koud worden dan zoeken in interrieur, dus kachelkleppen of 1 van de interrieur temperatuursensoren enz.

Simoens 1 (0) PRO, 10 jaar geleden

Er zit voldoende gas in. heb eerst het systeem geledigd en terug gevult. de leidingen worden niet koud en kan ook niet want de comperssor draait niet mee (boutje blijft stil staan) Als de wagen terugkomt zal ik nog een via de meetwaarden controleren. alvast bedankt.

TheoStek (0) PRO, 10 jaar geleden

Boutje draait dus niet mee, einde van de compressor die is dus vast gelopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Tiguan of stel zelf een nieuwe vraag.