Volkswagen Touran: versnellingsbak touran

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 85kw

auto springt tijdens het rijden uit zijn zesde versnelling. dit is pas bij een warme motor wie kan mij hier meer over vertellen of wat kan er hier aan de hand zijn???

KNOBEL

Geplaatst door KNOBEL (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 13 jaar geleden

[url=http://img833.imageshack.us/i/touran.png...][img]http://img833.imageshack.us/img833/7489/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

deksel van de bak demonteren en kijken hoe de tandwielen er uit zien.



gr john

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Als hij verder gewoon goed schakelt in alle versnellingen en hij gaat ook goed in z'n 6e versnelling dan de schakelmof voor 5e en 6e versnelling vervangen en tandwiel van 6e versnelling,wel eens meegemaakt dat de tanden half zijn afgesleten.
Let wel op:de schakelmof zit vaak echt muurvast op de as,goed gereedschap is wel vereist voor deze klus.

KNOBEL (0) PRO, 13 jaar geleden

we hebben het deksel van de bak afgehaald, en er bleek dat de bout van de 6e versnelling was afgebroken en hierdoor was het naaldlager stuk gegaan, nieuwe bout en lager auto rijdt weer als vanouds.
3 weken later weer hetzelfde probleem weer de bout afgebroken dit kan geen toeval meer zijn, aan de tandwielen is niets te zien er is wel een kleine aftekening te zien op de banen van de schakel mof.
weet iemand waardoor de bout kan afbreken (misschien verder in de bak schade of alleen 6e versnellings schakel mof??



0

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Dus de bout die de 5e en 6e versnelling op z'n plek houd is afgebroken? Dat heb ik nog nooit gezien,wel dat het naaldlager van tandwiel 6e versnelling en het tandwiel zelf en ook de lagers in het deksel stuk gaan.
Ik weet wel dat de lagerbus (net onder de bout) is veranderd,dat is nu een losse ring en losse lagerbus ipv 1 geheel,en het deksel zelf is ook overgegaan,maar wat jouw oorzaak is durf ik niet te zeggen.
Ik vervang meestal de schakelmof (zit heel vast) synchromeshring 5e en tandwiel/lager 6e versnelling en eventueel deksel als die beschadigt is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.