Volkswagen Golf Cabrio MK1: versnellingsbak vervangen

Bouwjaar: 1993

Volgens mijn vw dealer is het geluid dat ik al enige tijd waarneem afkomstig uit de versnellingsbak. Ik overweeg nu wat te doen: ruilbak laten plaatsen door beun of dealer, bak laten reviseren bij dealer of zelf iets proberen.
Is dit zelf te doen en wat kosten de overige opties?
mvg M

Martijn7391

Geplaatst door Martijn7391 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Martijn,
Je hebt die auto toch pas gekocht voor veel geld is het geen garantie?
De dealer dat is nu Martin........daar zou ik zeker niet naar toe gaan.
Misschien een sloopbak er onder zetten.

Hans

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk eens op marktplaats, als ik me niet vergis staat daar een of ander bedrijf uit het zuiden van het land die ruilbakken voor vw aanbied, voor normale prijzen.

succes

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

een versnelligns bak op de sloop zal gaan kosten, 250 euro.

maar met een geluidje uit de bak kun je nog wel even doorijden hoor, hij zal je echt niet meteen laten staan.

als het geluid minimaal is zou ik het eerst zo laten.

Martijn7391 (0), 19 jaar geleden

Weet je wat het is Hans, ik heb inderdaad garantie. Zonder problemen hebben ze de koppelingsset vervangen en en passant ook de bougies (wilde even niet starten), de versnellingsbakolie, de stofhoes bij de schakelstang en de wielen uitgelijnd. Ik zit niet in deze branche maar volgens mij is de winst aardig gedrukt.
Aan de andere kant is het garantie en is het geluid echt naar; je hoort dat het niet goed zit. Ik ga dit eerst overleggen met de garage, kijken hoe die erover denkt. Als ze het niet serieus nemen ga ik dus zeker zeuren!
Naast Martin... is er niet zoveel dealer meer over in deze buurt. Ik heb altijd VW (nieuw) gereden tot enkele jaren terug de bewuste druppel de emmer deed overlopen bij de vw dealer (voor Martin de boel overnam). Dus een Seat gekocht die vervolgens ook Martin werd, grrrrr. En waar vindt je vandaag de dag nog een betrouwbaar garagebedrijf? Ik hoop dus in Alkmaar waar ik er nu twee vandaan heb en laten we zeggen nog niet het gevoel heb gehad dat ik ben belazerd.


Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.